Vili Saarijärvi röyhkeällä laitanousulla Lukon sankariksi

Lukko haki lauantaina voittoputkelleen jatkoa.

Kahdeksan ottelun voittoputkessa liitelevä Lukko sai lauantaina Äijänsuolle vieraakseen Kärpät, joka on saalistanut viimeiseen viiteen otteluun seitsemän pistettä. Lukon voittoputki kasvoi voitolla maalein 2-1 (0-0, 0-0, 2-1).

– Oli tosi kova peli ja vastustaja oli todella hyvä, mutta onneksi pystyimme painamaan loppuun asti. Voittomaali oli mielestäni ansaittu, vaikka vähän helposti molarille menikin. Olen tyytyväinen, kun tein vuoden jatkosopimuksen. Raumalla on hyvä olla, sillä täällä on voittava organisaatio, joten täällä on hyvä harjoittaa ammattia, paalutti Lukko-puolustaja Samuli Piipponen.

Perjantai-iltana Lukko haki vierasvoiton HPK:sta maalein 3-1 ja Kärpät juhli voittoa puolestaan Porissa, kun isäntäjoukkue Ässät kaatui luvuin 4-1.

Ensimmäistä erää oli jäljellä pari minuuttia, kun Artjom Zagidullin nollasi Juhamatti “taikuri” Aaltosen läpiajon. Juhamatti Aaltonen pelasi Raumalla muuten uransa 500. liigaottelun. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Iivari Säkkisen saama huitomisjäähy. Kaksikymppinen oli tasaista vääntöä ja siitä kertoo myös se, että molemmille maavahdeille eli Zagidullinille ja Stanislav Galimoville kirjattiin yhdeksän torjuntaa.

Tolpat 1-1

Toisessa erässä molemmat kilauttivat kertaalleen tolppaan ja lisäksi Lukon Harri Kainulaisen etukulmaan suuntautunutta laukausta tarkasteltiin pitkään videolta. Videoiden katsomisen jälkeen lopputulos oli se, että kiekko ei ollut ylittänyt kokonaan maaliviivaa.

Lukko oli erässä lievästi hallitseva osapuoli, sillä Galimoville kertyi 11 torjuntaa, kun taas Zagidullin selvisi seitsemällä kopilla.

Tulikuuma Sebastian Repo löi alkutahdit

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuutti, kun maaliverkko viimein heilui. Osumasta vastasi Lukon tulikuuma Sebastian Repo laukauksellaan b-pisteeltä. Kuutisen minuuttia myöhemmin Kärppien huippukautta pelaava Ville Koivunen laukoi pelin tasoihin.

Lukko siirtyi uudelleen johtoon vain 33 sekuntia ennen loppua. Maalista vastasi Vili Saarijärvi upean laitanousun päätteksi. Kiekko taisi painua Saarijärven rystylaukauksen jälkeen etukulmasta ohi Galimovin. Näin raumalaisten voittoputki kasvoi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

– Oli todella huippupeli, Lukko oli ensimmäisessä erässä vahva. Lopussa me saimme hallintaa, mutta ei riittänyt. Lukon voittomaali oli meille tähän raskas hinta. Nyt ei muuta kuin kohti Tamperetta ja siellä maanantaina Ilvestä vastaan, totesi Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola.

Maalit:

44.53 1-0 Sebastian Repo (Anrei Hakulinen)
51.35 1-1 Ville Koivunen (Juhamatti Aaltonen, Jesse Koskenkorva)
59.27 2-1 Vili Saarijärvi (Pavol Skalicky, Arttu Ilomäki)

Torjunnat:

Artjom Zagidullin: 9+7+3 = 19
Stanislav Galimov: 9+11+10 = 30

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Kärpät: 1×2 min

Ilves – Pelicans 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)
Sport – Ässät 2-1 vl (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Lassi Vanhatalo
SaiPa – HIFK 3-7 (0-1, 1-3, 2-3)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 46

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi