Kapteenien kapteeni legendojen joukkoon

Perjantaina 8. syyskuuta Vantaan Energia Areenalla elettiin juhlavia hetkiä. Pitkän pelaajauran niin maajoukkueessa kuin seurajoukkueessakin pelannut salibandytähti Mikael Järvi nimettiin legendaksi muiden legendojen joukkoon. Järvi, joka on ollut kapteenina Suomen kahdessa ensimmäisessä maailmanmestaruudessa.

– Mikke on viimeisen päälle esimerkillinen jätkä, joka ei turhasta valita eikä kiinnitä turhiin asioihin huomiota. Vain niillä asioilla on merkitystä, joilla joukkue pärjää, Järven maajoukkueaikainen pelikaveri Tatu Väänänen kehui.

Järvi on ollut pelaaja, joka tunnetaan siitä, että hän osaa ottaa kaikki ihmiset huomioon, jotka pelin ympärillä toimii. Harvoin keneltäkään kuulee pahaa sanaa Mikael Järvestä. Se tuli esille myös pelikavereilta.

– Itselle hän on suuri esikuva ja samalla hyvä ystävä. Olen kiitollinen, että niin monta vuotta sain pelata samassa joukkueessa, pitkäaikainen joukkuetoveri ja ystävä Tero Tiitu kiitteli.

Yksi pelimies on ollut pitkään Järven kanssa yhdessä, hän on jo aiemmin legendaksi nimetty Timo Toivonen. Suorapuheisena tunnettu Toivonen ei sanoja säästellyt myöskään tällä kertaa.

– Suhteellisen helppoa oli viimeiset vuodet, mutta alku tietenkin haettiin omia paikkoja ja ruutujamme. Kyllä se siitä sitten ja aika hyvä symbioosi tuli vasempaan laitaan, Toivonen totesi.

Mutta millainen mies on sitten ollut pukuhuoneen puolella?

– Mikke on sellainen positiivinen ja äänessä. Silloin kun muutkin ovat väsyneitä, niin vielä hän menee posin ja kujeilun kautta. Hän on esimerkillinen johtaja, Mika Kohonen arvioi.

Pukuhuoneessa ei pahemmin valmentaja ole Järven kanssa, mutta miestä pitkään maajoukkueympyröissä luotsannut Petteri Nykky osaa parhaiten kertoa, millainen mies on valmentajan näkökulmasta.

– Metsuri sai kirveensä, se varmaan parhaiten kuvastaa. Kyllä se on leijonien leijona ollut tuossa ja kantanut salibandyperhettä niin maajoukkueessa kuin omassa seurajoukkueessakin. Aivan huikea peluri ja vuosien saatossa kasvanut isoon vastuuseen, Nykky luonnehti.

Kehuja aina satelee kaikille tällaisina päivinä, mutta näistä kehuista aistii kyllä sen, että arvostus kapteenien kapteenia kohtaan on ollut aitoa. Järvi on ollut ihminen, joka antaa arvostuksensa niin pelaajille taustoille kuin faneille. Tuoreelle legendalle päivä oli tunteellinen.

– Kyllä se koskettaa ja iso kiitos siitä arvostuksesta sekä kunnioituksesta siitä, mitä on tehnyt monen vuoden ajan. Totta kai hieno kokemus. Kyllä siinä tunteet menivät ylös ja alas, suuntaan jos toiseen. Oli kyllä tunteellinen hetki, Järvi paalutti.

Kapteenien kapteeni, leijonien leijona on jättänyt pelikentät nyt nuoremmille, mutta salibandya mies ei unohda eikä lopeta työtänsä lajin eteen. Nykyisin Mikael Järvi valmentaa EräViikinkien miesten edustusjoukkuetta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén ja Salibandyliiga

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi