Kanervasta kolmatta kertaa peräkkäin Vuoden valmentaja – Jalkapallo putsasi jälleen pöydän: “Sellainen hattutemppu Huuhkajille tänään”

Jalkapallon värisuoran kruunasi jo neljättä kertaa urallansa Vuoden valmentajaksi valittu Markku Kanerva. Nyt valinta miehelle tuli jo kolmatta kertaa peräkkäin, sillä Kanerva on voittanut Uunon niin 2018, 2019 kuin nyt 2020.

– Onhan tämä hienoa, että tunnustusta saadaan. Ennen kaikkea olen onnellinen siitä, että saimme tuon Vuoden joukkue- palkinnon ja Vuoden urheilijaksi nimettiin maalivahtimme Lukas Hradecky. Siinä kylkiäisenä sitten tuli tämä Vuoden valmentajan titteli. Sellainen hattutemppu Huuhkajille tuli tänään, Kanerva toteaa vaatimattomaan tyyliinsä.

Kanerva on gloriansa ansainnut, sillä mies on nostanut Suomen jalkapallomaajoukkueen syvästä ahdingosta, jossa se oli Mixu Paatelaisen ja ulkomaalaisvalmentajien jälkeen. Hans Baggen saatua lähtöpassit, nousi Kanerva ruoriin ja jälki on sen jälkeen ollut kovaa. Siitä osoituksena on nämä kolme Vuoden valmentajan titteliä.

Hänen menestyksensä salaisuus piilee varmasti pitkälti siinä, minkälainen persoona Markku Kanerva on. Miehestä välittyy pedantti valmentaja, joka tuntee lajin kuin omat taskunsa, mutta myös erinomainen käsitys siitä, kuinka ihmisiä, pelaajia tulee kohdella. Hänestä huokuu juuri sellaista oikeanlaista johtajuutta.

– Kyllä olen enemmän sellainen ohjaaja, tukija, auttaja ja totta kai sitä johtajuutta tarvitaan ennen kaikkea silloin, kun pitää tehdä isoja päätöksiä. Viime kädessä teen päätöksen, mikä se meidän pelisuunnitelmamme on ja ketä pelaajia joukkueeseen valitaan. Samalla sitten delegoin paljon tehtäviä ja kuuntelin tiimiläisiäni. Siellä on päteviä ihmisiä, mutta viime kädessä teen ne päätökset, Kanerva pohtii.

Jalkapallo on nyt viimeisten vuosien aikana ollut hyvin esillä Urheilugaalassa ja jo viime vuonna laji putsasi palkintopöydät, ja sama kaava jatkui tänä vuonna. Laji on eittämättä nousemassa Suomessa ykköslajiksi tai ainakin hyvin lähelle sitä.

– Meillä on Suomessa paljon hyviä joukkuelajeja ja me kaikki tykkäämme, kun menestystä niissä tulee. Tietysti nämä tunnustukset nostavat sitä arvostusta jalkapalloa kohtaan ja kiitos siitä, mitä ylipäätänsä jalkapallon parissa tehdään tuolla ruohonjuuritasolla kentällä. Toivon, että tämä innostaa myös niitä jalkapallotoimijoita tekemään sitä arvokasta työtä jalkapallon eteen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Janina Pitkänen / Urheilugaala

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi