Kanervalla vankka luotto joukkueeseen “Heillä pärjätään Puolaa vastaan ihan varmasti”

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa keskiviikkona harjoituspelissä Puolan. Ottelu siirrettiin koronapandemian vuoksi viime keväältä. Joukkue valmistautuu jo lähellä Gdanskia olevassa, musiikista paremmin tunnetuksi tulleesta kaupungissa Sopotissa.

– Poikkeuksellisen lyhyt valmistautumisaika ollut. Matkustettiin tänne eilen ja illalla saimme harjoiteltua. Tänään on vielä valmistava harjoitus ottelustadionilla. Normaalisti meillä on kolme päivää ja nyt se on tiivistetty kahteen päivään, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoo Teamsin kautta pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kanerva odottaa ottelua hyvillä mieli. Edessä on kova haaste, koska Puola ei joukkueena ole sieltä heikoimmasta päästä. Poissaoloja joukkueessa on joitakin, mutta se ei päävalmentajan mukaan tahtia haittaa.

– Edelleen meillä on 22 pelaajaa käytössä, 19 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Heillä pärjätään tämä Puola-peli ihan mainiosti, Kanerva vakuutti.

Pelaajista ei siis ainakaan tule ottelun lopputulos jäämään kiinni, vaikka poissa ovat polvensa loukannut Jasse Tuominen. Poissa ovat myös Teemu Pukki ja Tim Sparv.

– Tuomisen tilanteesta seura varmaan tiedottaa lähipäivinä. Pukilla on jalkapöydässä se tulehdus, parempaan suuntaan menossa ja toivottavasti on torstaina joukkueen mukana, kun palaamme täältä Gdanskista. Sparvilla on henkilökohtaiset syyt taustalla, ei mitään loukkaantumista. Hän pyysi vapautusta ja sen myönsin hänelle, Kanerva kertoi.

Kanerva toivoo saavansa myös Sparvin torstaina joukkueen mukaan. Poissaolijoiden listalla on myös Anssi Jaakkola, jolla tuli perheenlisäystä ja sen vuoksi mies ei ole Puolassa mukana.

Ottelut hyvää valmistautumista kisoihin

Viime syksynä Suomi teki historiaa ja nappasi paikan jalkapallon EM-kisoista. Kisat piti pelata jo kesällä, mutta koronapandemia siirsi niitä vuodella. Nyt normaalista poiketen, Suomi saa ennen ensimmäisiä kisoja tärkeitä kamppailuita kovia joukkueita vastaan alle.

– Positiivisesti ajatellen, kun nämä kisat siirtyivät, meillä on enemmän aikaa valmistautua ja ennen kaikkea kohdata näitä kovia vastustajia tässä Nations Liiga B:sssä. Sitä kautta saada tärkeätä infoa ja rutiinia ennen kaikkea. Kyllä se palvelee erittäin hyvin, Kanerva pohti.

Vaikka tulevista kamppailuista tulee hyvää tietoa valmennukselle ja pelaajatkin saavat paljon näyttöjä, miettien kisakonetta, kalvaa mieltä hieman otteluiden siirtyminen vuodella.

– Olisimme olleet henkisesti ja fyysisesti sekä kokonaisvaltaisesti valmiita pelaamaan ne kisat jo, Kanerva heitti.

– Ei tämä silti välttämättä huono asia ole ja se mitä tässä on huomannut, tunkua alkaa olla tähän joukkueeseen. Näiden valmistavien pelien ansiosta näyttöpaikkoja pelaajille on tullut ja aiheuttaa minulle sekä muulle valmennusjohdolle enemmän päänvaivaa, kun lopullista joukkuetta valitaan.

Vuoden aikana Suomi pelaa niin Nations Leaguen otteluita kuin myös maaliskuussa alkavia MM-karsintoja, joiden lohkojaot selviävät vasta myöhemmin. Odotettavissa on niistäkin myös haastavia kamppailuita.

Suomen pelit Puola-ottelun jälkeen jatkuvat sunnuntaina, kun Huuhkajat kohtaa Bulgarian ja keskiviikkona vastassa on Irlanti. Lohkon ottelut ovat ohitse marraskuussa, kun Suomi kohtaa vieraskentällä Walesin.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi