Kanerva lohkojaosta: “Lähemmäksi meni kauhulohkoa”

Jalkapallon Qatarin MM-kisojen karsintalohkot arvottiin maanantai-iltana Sveitsin Zürichissä. Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi tuoreeltaan Teamsin välityksellä mietteensä tuoreesta karsintalohkosta.

– Kova lohkohan siitä tuli, ei sitä käy kieltäminen. Kehittelin vähän tuollaista toiveunelmalohkoa, se ei mennyt ihan nappiin. Lähemmäksi meni kauhulohkoa, Kanerva totesi.

Lohko ei ole helpoimmasta päästä, sillä sieltä löytyy kaksinkertainen maailmanmestarimaa Ranska sekä nousevassa trendissä oleva Ukraina. Helpotusta ei tule myöskään neloskorista lohkoon tullut Bosnia ja Hertzegovina. Kaiken kovuuden vielä kruunaa vaikean matkan päässä oleva Kazakstan.

– Haastavia pelejä on edessä ja niitä me tarvitsemme, jos ajatellaan EM-kisoihin valmistautumista. Kovia matseja saadaan maaliskuulle varmasti, Kanerva pohti.

“Emme kumarra kuvia”

Päävalmentaja ei ole otteluiden osalta huolissaan oman joukkueensa suorituskyvystä, vaan hän näkee viimeaikaisten otteiden valossa mahdollisuuksia olevan. Huuhkajien pelaaminen on ollut ennakkoluulotonta, oli vastassa sitten Italia tai Ranska.

– Joukkue on osoittanut viime vuosien aikana, että emme kuvia kumarra, vaan pystytään haastamaan isojakin maita, Kanerva tuumasi.

Vastikään Suomi kohtasi ystävyysottelussa Ranskan, joka päättyi sensaatiomaisesti Suomen 2-0- voittoon. Ottelu pelattiin vielä kaiken lisäksi Ranskassa, mikä nosti voiton arvoa entisestään.

– Se on osoitus siitä, että pystymme pistämään hanttiin näitä kovempia vastustajia vastaan. On ihan selvä, että tuosta saimme älyttömän itseluottamusbuustin. Jälkikäteen voidaan ajatella, kun me sen ottelun voitimme, että siksi tuohon kolmoskoriin pääsimmekin, Kanerva mietti.

Lohkojaot selvisivät maanantaina ja tiistain aikana on selvillä, minkälaisella otteluohjelmalla karsintoja lähdetään läpi viemään. Kovasta lohkosta huolimatta Suomen unelma MM-kisapaikasta elää edelleen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Views: 97

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi