Kanadan ykkönen oli liikaa naisleijonille

Naisleijonat sai kylmää kyytiä tiistaina Kanadalta numeroin 1-4 (0-2, 0-2, 1-0). Pahiten Suomea rokotti vaahteralehtipaitojen ykkösketju Melodie Daoust, Meghan Agosta ja Marie-Philip Poulin.

Suomi koki heti ottelun alkuun todelisen sokin, sillä Kanada rankaisi maalin muodossa vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen. Melodie Daoust sai haltuunsa harhasyötön ja eteni laidalla syöttäen maalin kulmalle Meghan Agostalle, jolla olikin sitten helppo työ ohittaa Noora Räty.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Jenni Hiirikoski menetti kohtalokkaasti kiekon omalla alueella ja sen seurauksena Marie-Philip Poulin nosti kiekon rystyltä aivan putken alle.

Erä oli myös muutenkin kuin numerollisesti täydellistä Kanadan hallintaa, sillä Räty torjui erässä peräti 12 kertaa, kun virkasisko Shannon Szabados joutui tositoimiin vain viidesti.

Kanada iski tehokkaasti

Toisen kaksikymppisen alussa ei paljon maalipaikoilla juhlittu, mutta sitten kahdeksannella Räty kyllä pelasti naisleijonat kahdesti takaiskulta. Varsinkin Rebecca Johnstonin pujottelu kohti maalia oli maailmanluokkaa, mutta syöttö epäonnistui. Minuutin verran ehti kulua, kun Laura Fortino passasi b-pisteen kaarelle ja Daoust laittoi ranteet lukkoon, niinpä kiekko olikin jo kolmannen kerran Rädyn selän takana.

Kanada iski erään vielä toisenkin kerran, kun Johnston pelasi Jillian Saulnierin nokikkain Rädyn kanssa. Saulnier laittoikin kiekon hallitusti läpiajonsa päätteeksi verkkoon. Saulnier oli syötön saatuaan paitsion rajamailla, mutta Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen ei lähtenyt tilannetta haastamaan. Erä oli kenttäpelillisesti tasaisempi, sillä Räty torjui kahdeksan kertaa ja Szabadosille niitä kertyi ensimmäisen tapaan viisi.

– Teimme liikaa virheitä ja ne pitää saada pois. Muutenkin pitää parantaa jokaista osa-aluetta. Oli siinä itselläkin huippupaikka ja olisi se pitänyt hyödyntää, no toivottavasti tulee uusi paikka, niin sitten toivottavasti uppoaa, sanaili Tanja Niskanen.

Suomi piristyi hieman

Päätöserän ekalla kympillä kumpikin pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Reilu seiska oli pelattu, kun Susanna Tapani ja Michelle Karvinen toimittivat kiekon hienosti maalille ja siellä 44-vuotias Riikka Välilä näytti mallia siitä, että miten tilanne pelataan loppuun asti.

Hieman kavennuksen jälkeen Tapani karkasi alivoimalla, mutta Szabadosin patjatorjunta pelasti kanadalaiset. Tuon jälkeen vaahteralehdet pääsi vielä kahdesti ylivoimalle, mutta ilman tulosta.

Suomi pelasi kolmannen erän lopussa vajaat neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Naisleijonat päättää alkusarjansa torstaina, kun vastaan luistelee Venäjän olympiaurheijat.

– Ei saatu hyvää alkua, ei me hermostuneita oltu, mutta se ei tänään riittänyt Kanadaa vastaan. Itseluottamusta puuttui, paalutti Susanna Tapani.

– Sokkihoito on kyllä lievä ilmaus tuosta alusta. Joukkueen pitäisi olla heti valmis pelaamaan, totesi Pasi Mustonen.

Maalit:

0.35 0-1 Meghan Agosta (Melodie Daoust)
17.11 0-2 Marie-Philip Poulin
28.19 0-3 Daoust (Laura Fortino, Agosta)
38.26 0-4 Jillian Saulnier (Rebecca Johnston)
47.17 1-4 Riikka Välilä (Susanna Tapani, Michelle Karvinen)

Torjunnat:

Noora Räty: 12+8+8 = 28

Shannon Szabados: 5+5+12 = 22

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min

Kanada: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi