Kanadan kolmas erä hyydytti Latvian

Kanada selvitti tiensä jo neljännen kerran peräkkäin MM-finaaliin. Latvia tosin pyristeli, mutta vaahteranlehtipaidat voittivat lopulta maalein 4-2 (0-1, 1-1, 3-0).

Avauserässä verkko heilui kertaalleen ja siitä vastasi Latvian Dan Locmelis, joka ohjasi Rihards Bukartsin laukauksen verkkoon, kun erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Kanada hallitsi kaksikymppistä hienokseltaan, sillä Arturs Silovs torjui erässä yhdeksän kertaa, kun taas virkaveli Samuel Montembeault selvisi kuudella kopilla.

Toista erää oli pelattu reilut kaksi ja puoli minuuttia, kun Latvia pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla 58 sekuntia, mutta joukkueen ylivoimapelaaminen oli todella tehotonta. Toista erää oli pelaamatta neljä ja puoli minuuttia, kun Samuel Blais laukoi alakaarelta yläkulmaan. Latvia siirtyi nopeasti takaisin kuskin paikalle, sillä vain minuuttia ja kuusi sekuntia myöhemmin Rudolfs Balcersin laukaus yllätti Samuel Montembeaultin.

Kolmatta erää oli pelattu 45 sekuntia, kun Jack Quinn kiekon miinuskulmasta Arturs Silovsin kypärän kautta maaliin. Erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Kanada siirtyi kuskin paikalle Adam Fantillin veivien jälkeen. Ottelu sai ratkaisunsa 43 sekuntia ennen loppua, kun Scott Laughton toimitti kiekon tyhjään maaliin. Näin Kanada varmisti jo neljännen peräkkäisen MM-finaalipaikan.

Maalit:

8.18 0-1 Dans Locmelis (Rihards Bukarts, Kristaps Zile)
35.32 1-1 Samuel Blais (Peyton Krebs, Jacob Middleton)
36.38 1-2 Rudolfs Balcers
40.45 2-2 Jack Quinn (Lawson Crouse, Scott Laughton)
48.56 3-2 Adam Fantilli (Milan Lucic, Justin Barron)
59.17 4-2 Laughton tm

Torjunnat:

Samuel Montembeault 6+5+9 = 20
Arturs Silovs: 9+15+8 = 32

Jäähyt:

Kanada: 6×2 min
Latvia: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi