Kanadan ketsuppipullo avautui Italian kustannuksella

Kanada kuritti sunnutaina Italiaa maalein 7-1 (4-0, 2-1, 1-0). Vaahteranlehtien pistehait olivat neljän pisteen miehet Andrew Mangiapane (2+2) ja Connor Brown (0+4).

Avauserää oli pelattu pari ja puoli minuuttia, kun Cole Perfetti oli hereillä maalilla ja ehti tuikkaamaan irtokiekon Justin Fazion selän taakse. Reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen nähtiin loistava yksilösuoritus, kun Andrew Mangiapane vei ensin puolustaja Daniel Gliran sinne kuuluisalle kebabkioskille laukoen kiekon sen jälkeen alakulmaan. Kolmisen minuuttia myöhemmin nähtiin kaksi nopeaa maalia, kun ensin Troy Stecher laukoi b-pisteiden välistä yläkulmaan. Tuosta aikaa kului vain 23 sekuntia, kun Adam Henriquen vuoro nostaa suorasta luistelusta kiekko etukulmaan. Henriquen osuma myös riitti Faziolle ja tolppien väliin luisteli Davide Fadani.

Toisen erän alussa tuntui siltä, että Kanadalta oli suurin into jo mennyt, mutta sitten iski Italia, kun peliä erää oli pelattu kymmenen ja puoli minuuttia. Tuota maalia tarkasteltiin lopulta videolta, mutta lopulta Simon Pitschieler sai nimensä maalintekijätilastoon. Kanada pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Näin vaahteranlehtien umpisurkea ylivoimapelaaminen sai jatkoa, sillä joukkue on päässyt turnauksen aikana 23 kertaa ylivoimalle ja verkko on heilunut ainoastaan kaksi kertaa. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Mangiapane laukoi b-pisteiden välistä tilanteeksi jo 5-1. Pari ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Kanada sitten onnistui ylivoimalla, kun Maxime Comtoisin laukaus b-pisteen yläkaarelta painui yläkulmaan.

Toisen erän ensimmäiset 12 minuuttia Italia oli täydellisessä Kanadan mankelissa, mutta kiekko ei mennyt millään Fadanin selän taakse. Tuossa vaiheessa Adin Hill ei ollut torjunut kertaakaan. Nelisen minuuttia ennen loppua nähtiin erän ensimmäinen osuma, kun Brandon Pirri tuikkasi lähietäisyydeltä Kanadalle seitsemännen osuman. Fadani torjui erässä lopulta 18 kertaa ja Hill puolestaan kolme.

Naapurihallissa samaan aikaan Sveitsi kyykytti Valko-Venäjää maalein 6-0 (2-0, 2-0, 2-0).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi