Kanada törmäsi Mathias Niederbergeriin

Saksa voitti Kanadan maanantain iltapelissä maalein 3-1 (2-1, 0-0, 1-0). Kanadan voittaminen MM-tasolla on Saksalle harvinaista herkkua, sillä näin tapahtunut vain kahdesti aiemmin 1987 ja 1996.

Saksa oli ensimmäisen vajaan kympin aika pahasti jaloissa, mutta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Stefan Loibl vei Toni Söderholmin joukot johtoon. Jatkoa seurasi heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun Matthias Plachta yllätti Adin Hillin. Plachtan laukauksesta oli myös rutkasti onnea mukana, sillä kiekko pomppi Owen Powerin luistimesta verkkoon. Nick Paul onnistui rikkomaan Kanada kuparisensa vajaa kaksi minuuttia ennen erätaukoa.

Kanada pääsi yrittämään toisen erän alkuun kahden miehen ylivoimalla lähes täydet kaksi minuuttia, mutta saksalaispuolustus ja maalivahti Mathias Niederberger kesti. Vaahteralehdet pääsivät pelaamaan vielä erän loppuun täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta tälläkin kertaa saksalaispuolustus piti sisukkaasti taistellen maalinsa puhtaana. Erä oli muutenkin Kanadan totaalista ylivoimaa, sillä Niederbergerille torjuntoja kertyi peräti 19, kun taas virkaveli Hill selvisi viidellä kopilla.

Kanada painoi edelleen myös kolmannessa erässä, mutta Niederberger ja puolustus taisteli. Saksan paikat oli todella harvassa. Ratkaisu tapahtui kaksi minuuttia ennen loppua, kun Korbinian Holzer laukoi kiekon tyhjään maaliin. Kanada saa syyttää tappiosta vain itseään ja umpisurkeaa ylivoimapeliään.

Illan toisessa pelissä Tsekki voitti Valko-Venäjän 3-2 ja (0-0, 2-1, 0-1, 1-0). Ottelun ratkaisumaalista vastasi Dominik Kubalik ajassa 61.23.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi