Kanada tarrasi kiinni puolivälieräpaikkaan – Ruotsi nitisti Iso-Britannian

Kanada oli perjantaina pakkovoiton edessä, sillä tappio Kazakstanille olisi jättänyt joukkueen melko varmasti ulos puolivälieristä. Vaahteranlehtipaidat taistelivat kuitenkin pisteet maalein 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

Andrew Mangiapane onnistui viemään Kanadan ylivoimalla johtoon, kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia. Maali syntyi melkoisen maalinedushässäkän jälkeen ja se pitikin varmistaa videolta. Maali oli Kanadalle vasta kisojen toinen ylivoimamaali. Miesylivoimalle vaahteranlehdet ovat päässeet 17 kertaa.

Toinen erä ehti vanheta vain minuutin, kun Adam Henrique ohjasi Owen Powerin laukauksen Andrei Shutovin selän taakse. Nikita Mikhailis toi Kazakstanin maalin päähän erän viidennellä minuutilla. Toisessa erässä Shutov torjui 11 kertaa, kun taas Darcy Kuemperille koppeja kertyi viisi. Torjuntamääriä selittää se, että Kanada pääsi peräti neljä kertaa ylivoimalle. Edelleen siis vaahteranlehtipaitojen ylivoimapelissä oli isoja ongelmia.

Mikhailis tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Cole Perfetti laukoi Kanadan uudelleen johtoon erän kahdeksannella minuutilla. Connor Brown ratkaisi ottelun kaksi sekuntia ennen summeria kuljettamalla kiekon tyhjään maaliin.

Naapurihallissa samaan aikaan pelatussa ottelussa Ruotsi voitti Iso-Britannian maalein 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Ruotsi nousi lohkon jumbosijalta neljänneksi eli kiinni puolivälieräpaikkaan.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi