Kanada on maailmanmestari – Leijonat taipui jatkoerässä

Kanada voitti Suomen Riian MM-finaalissa maalein 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0). Ratkaisuosumasta vastasi Nick Paul, kun jatkoerää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia.

Ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Mikael Ruohomaa painoi paluukiekon Oliwer Kasken laukauksen jälkeen verkkoon. Kanada tuli sekuntia ennen Ruohomaan osumaa täysilukuiseksi. Kanada kävi erässä aika kuumana, mutta Leijonat ei onnistunut viimeistelyssään ylivoimillaan.

– Ensimmäinen MM-maali tuli todella hyvää paikkaan, tuntuu todella hyvältä. Saatiin ainakin Kanada ottamaan jäähyjä, totesi Ruohomaa CMorelle.

Maxime Comtois toi Kanadan tasoihin, kun toista erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Kanada oli jo siirtymässä johtoon, kun Adam Henrique toimitti kiekon verkkoon. Tuo osuma kuitenkin hylättiin paitsiona.

– Tiukkaa on, pitää pysyä pois jäähyltä. Viisviispeli on täysin meidän, sanaili Saku Mäenalanen CMorella.

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Petteri Lindbohm laittoi kiekon ranteellaan Darcy Kuemperin selän taakse. Maalia edeltäneessä tilanteessa kiekko pyöri toisessa päässä maaliviivalla. Seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua Ruohomaan kampitusjäähy kostautui, kun Henrique ohjasi pelin tasoihin.

Nick Paul laukoi ottelulle ratkaisun, kun jatkoerää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Maalia edelsi Suomelta paha kiekonmenetys.

Teksti. Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 59

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi