Kanada on maailmanmestari – Kolmas erä hyydytti Saksan

Kanada voitti Nokia Arenassa pelatussa MM-finaalissa Saksan maalein 5-2 (1-1, 1-1, 3-0). Tämä oli Kanadalle jo 28. maailmanmestaruus.

Ottelun kahdeksannella minuutilla Moritz Seider antoi erinomaisen syötön omalta puolustusalueelta John-Jason Peterkalle hyökkäyssiniselle. Peterka otti muutaman potkun ja tykitti kiekon tarkasti b-pisteeltä takakulmaan. Kanada tuli kolme minuuttia myöhemmin, kun Samuel Blais sai lyödä kiekon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi lähes tyhjään maaliin.

Toista erää oli pelattu lähes 14 minuuttia, kun Daniel Fischbuchin laukaus upposi helponlaisesti Sam Montembeaultin selän taakse ja Saksa oli siirtynyt ottelussa toistamiseen kuskin paikalle. Pari ja puoli ennen erätaukoa Lawson Crouse ohjasi ylivoimalla Peyton Krebsin verkkoon.

Kanada siirtyi johtoon kolmannen erän viidennellä minuutilla, kun Samuel Blais pääsi nostamaan irtokiekon verkkoon saksalaispuolustuksen suosiollisella avustuksella. Noin kahdeksan minuuttia ennen loppua Saksa hukkasi oman paikkansa ja siitä pääsi Tyler Toffoli nokikkain Mathias Niederbergerin kanssa. Toffolin laukaus upposi Niederbergerin längistä verkkoon, ja peli alkoi olla taputeltu. Ottelu ratkesi lopullisesti minuutti ja 54 sekuntia ennen loppua, kun Scott Laughton toimitti kiekon tyhjään Saksan maaliin. Saksa hyytyi kolmannessa erässä vähän samaan tapaan kuin Latvia eilen välierässä.

Maalit:

7.44 0-1 John-Jason Peterka (Moritz Seider, Moritz Müller)
10.47 1-1 Samuel Blais (Payton Krebs, Jake Neighbours)
33.47 1-2 Daniel Fischbuch (Maximilian Kastner, Seider)
37.28 2-2 Lawson Crouse (Krebs, Mackenzie Weegar) yv
44.51 3-2 Blais (Cody Glass)
51.51 4-2 Tyler Toffoli
58.06 5-2 Scott Laughton (Jack Quinn, Crouse) tm

Torjunnat:

Sam Montembeault: 6+8+7 = 21
Mathias Niederberger: 11+6+6 = 23

Jäähyt:

Kanada: 2×2 min
Saksa: 1×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi