Kaapo Kakko draft-spekulaatioista “Paljon on ollut puhetta eikä sitä pysty väistämään”

Tämän kesän suurin odotus kohdistuu NHL:n draft-tilaisuuteen, jossa TPS-kasvatti Kaapo Kakko on ennakkoon yksi niistä ehdokkaista, jotka saatetaan varata ensimmäisenä. Ennakkokaavailuissa hänen on povattu menevän New York Rangersille varausnumerolla kaksi.

– Tietysti on tullut ajateltua sitä, kun paljon on ollut puhetta eikä sitä pysty mitenkään väistämään. Nyt keskitytään kuitenkin näihin peleihin ja uskon sillä tulevan parhaimmat näytöt, Kakko tuumasi.

Viimeisimmän Mock Draftissa Kakko oli listalla toisena ja toisena valitseva joukkue on Manhattanin tarunhohtoinen New York Rangers. Joukkue, jolla perinteitä riittää.

– Kaikki joukkueet ovat siellä hyviä, niin ei ole mitään väliä sillä, kuka varaa, Kakko vakuutti.

Ennen kauden alkua nuorukainen oli asettanut itsellensä selvän tavoitteen, läpimurto miesten peleissä ja hyvät kisat U20- joukkueessa. Kisat eivät olisi voineet paremmin mennä, sillä Suomi voitti maailmanmestaruuden. Nyt Kakko on valittu maajoukkueen mukaan harjoituspeleihin.

– Odotukset ovat ylittyneet tällä kaudella. Tavoitteena oli pelata liigaa ja päästä U20- kisoissa. Ennen kauden alkua en olisi uskonut pääseväni miesten maajoukkueeseen pelaamaan, Kakko totesi.

Kakko on nyt ottanut harjoituspelien aikana tuntumaan siihen, miltä kansainväliset ottelut aikuisten puolella tuntuvat. Ruotsia vastaan perjantaina hän pelasi kakkosketjussa ja vaikka tehoja ei syntynyt, niin nuori mies esiintyi edukseen.

– Kovaa on menty ja vahvempia jätkiä on vastassa, mitä junnupeleissä. Liigassakin tietysti mennään kovaa ja moni täältä on liigapelaajia, mutta silti mennään vielä pikkaisen kovempaa, Kakko mietti.

Slovakin MM-kisat ovat jo ovella ja kisajoukkue tullaan valitsemaan Tshekin EHT-turnauksen jälkeen. Löytyykö Kakon nimi kisoihin lähtevän joukkueen listalta jää nähtäväksi. Miehellä itsellään on selvä mielipide asiaan.

– Se on selkeä tavoite. Tiedän, että hienot kisat on tulossa ja haluan olla siellä mukana, Kakko paljasti.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi