JYP lisäsi KooKoon kotituskaa – Aaro Vidgren laukoi pisteet Jyväskylään

JYP voitti Kouvolassa Liigan huonoimman kotijoukkueen KooKoon maalein 2-1 (0-0, 0-1, 2-0). JYPin sankareihin lukeutui lainamaalivahti Samuel Jukuri, joka ehti kiekon tielle 25 kertaa.

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä JYPin Tobias Winbergille kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta. Liigan huonoin alivoimajoukkue kuitenkin onnistui selvittämään tuon. Kumpikaan ei päässyt ihan ykkösluokan maalipaikoille. Ennen tätä peliä KooKoo oli onnistunut saalistamaan kotiotteluista vain viisi pistettä, kun taas JYPille on tarttunut matkoilta mukaan neljä pistettä.

Vauhtia tuli lisää

Toisen erän alussa JYP paranteli entisestään huonoa alivoimaprosenttiaan, sillä KooKoo ei onnistunut myöskään Aaro Vidgrenin kakkosen aikana ohittamaan jyväskyläläisten lainamaalivahti Samuel Jukuria. Erän yhdeksännellä minuutilla KooKoo sitten onnistui, kun Miska Siikonen ohjasi Ari Gröndahlin viivalaukauksen verkkoon. JYP pääsi vuorostaan ylivoimalle erän 16. minuutilla, mutta tulosta ei syntynyt, mutta yrityksestä se ei jäänyt kiinni, sillä vuorollaan pääsivät tulittamaan Sami Niku, Juuso Puustinen ja Jerry Turkulainen.

JYP tuli kovaa

Kolmatta erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Reid Gardiner laukoi alivoimalla pelin tasoihin nopean vastahyökkäyksen päätteksi. KooKoo pääsi pelaamaan kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta kouvolaisten maali ei ollut lähelläkään. JYP oli puolestaan lähellä tehdä toisenkin alivoimamaalin. JYP siirtyi johtoon reilu kolme minuuttia ennen loppua, kun Turkulainen karvasi kiekon maalin takana ja syötti Vidgrenille, joka pamautti vastakiekkoon. Näin Nick Malik oli yllätetty toistamiseen.

– Ei tässä mitään, kun on mahdollisuus tulla pelaamaan. Mulla oli pitkä pelaamattomuus ennen SaiPa-peliä, enkä päässyt siinä ihan peliin sisään, sanaili JYP-sankari Jukuri.

Maalit:

28.16 1-0 Miska Siikonen (Ari Gröndahl, Linus Andersson)
46.39 1-1 Reid Gardiner (Christoffer Braden, Eetu Peltola) av
56.40 1-2 Aaro Vidgren (Jerry Turkulainen)

Torjunnat:

Nick Malik: 4+9+3 = 14
Samuel Jukuri: 6+10+9 = 25

Jäähyt:

KooKoo: 1×2 min
JYP: 6×2 min

Yleisöä:

Illan toinen ottelu:

Sport – Pelicans 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi