Erotuomarikouluttaja Jari Levonen myönsi, että voittomaalia edelsi väärä vaihto

Ässät kohtasi keskiviikkona Porin Isomäen Enersense Areenassa JYPin ja esitteli myös tuossa ottelussa yhden uuden pelaajan, sillä nelosketjun keskellä viiletti 19-vuotias HC Nokian kasvatti Patrik Juhola, joka oli alkukaudella pelannut 24 ottelua Imatran Ketterän Mestisjoukkueessa nakuttaen niissä 21 (9+21) tehopistettä. Ottelu eteni jatkoajalle ja lopulta JYP oli parempi maalein 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0).

– Ekassa erässä pelattiin kiekollisesti sillä tavalla, että koko päästiin hyökkäämään, mutta muuten vähän tasapaksu erä, sillä vastustaja hyökkäsi vaarallisesti ja me pyrimme puolustamaan. Siinä vitosen yv:lla olisi pitänyt maali tehdä, mutta pelasimme vahvan kolmannen erän, oli laadukasta kiekollista peliä ja lauoimme ja lauoimme, mutta tänään 60 laukauksesta maalia kohti meni varmaan vain 20. Kaveri otti paljon blokkeja, mutta kyllä meidän pelissä taisi näkyä se maalinteon tuska. Jatkoajalla JYP oli parempi ja ratkaisu syntyi meidän hieman huolimattoman pelin jälkeen, siinä nimittäin vaihto venyi. Levoton tuomarityöskentely sai kruununsa siinä, että tuo voittomaali syntyi selvän väärän vaihdon jälkeen, sanaili Ässien käskijä Jere Härkälä.

Ottelu ehti vanheta vain kolmisen minuuttia, kun Marcus Davidsson vei jo Ässät johtoon. Erän toinen tilastomerkintä olikin sitten Jesse Joensuun kampituksesta saama kaksiminuuttinen, mutta JYPin tulivoimainen ylivoimapeli ei yllättänyt Niklas Rubinia.

Pelin tasoitti Braden Christoffer, kun toista erää oli pelattu noin kaksi ja puoli minuuttia. Erässä jaettiin neljä kaksiminuuttista ja kuudennella minuutilla Joensuu ja Christoffer saivat kakkoset väkivaltaisuudesta sekä Joensuu vielä estämisestä. Erän puolivälin tienoilla Riku Tohila koukki itsensä boksiin. Rangaistukset eivät jääneet suinkaan tuohon, sillä JYPin Mikko Petman lähti isoista ovista pihalle noin minuutti ennen erätaukoa. Petmanin vitosen syynä oli polvitaklaus.

Kolmannen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Juuso Ikosen saama kampituskakkonen erän viidennellä minuutilla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata pari minuuttia, kun Jerry Turkulainen laukoi jyväskyläläisille kaksi pistettä.

Erotuomarikouluttaja Jari Levonen totesi Härkälän väärä vaihto -kommenttiin, että kyllähän voittomaalissa se tapahtui ja tilanne olisi pitänyt viheltää.

– Joo, katsoimme tilanteen videolta ja siinä näkyi se, että Turkulainen oli turhan aikaisin jäällä vaihtotilanteessa, totesi Levonen.

Näin Ässät koki jo kolmannen peräkkäisen tappion ja porilaisjoukkue on tehnyt noissa kolmessa ottelussa ainoastaan kaksi maalia. Ottelu jäi Lenni Hämeenahon tämän kalenterivuoden puolella, sillä nuorukainen lähtee perjantaina nuorten leijonien matkaan.

– Ihan ensimmäiset vaihdot eivät olleet meiltä kauhean hyviä, mutta sitten reilu kymppi ekasta erästä oli parempaa ja saimme siihen muutaman maalipaikan. Toisessa erässä alkoi sitten tapahtumaan ja tunteetkin nousi pintaan. Hintaa pitää maksaa, mutta pitää pystyä myös pelaamaan. Kolmannen erän toisella kympillä Ässät oli erittäin hyvä ja haki maalia ihan tosissaan, mutta täytyy nostaa hattua omalle joukkueelle keskialueen puolustamisesta sekä blokkien määrästä, sillä sen verran syötiin kiekkoa tänään. Esimerkkinä siitä tuo kolmannen erän alun alivoima. Tämä oli juuri sellaista taistelua, mitä vieraspelissä tarvitaan. Tänään oli hyvää kasvattavaa jääkiekkoa kaikille. Lisäksi maalivahti Veini Vehviläinen oli piste i:n päälle tuossa meidän pelaamisessa, totesi JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Maalit:

3.19 1-0 Marcus Davidsson (Eemil Erholtz, Jonathan Davidsson)
22.21 1-1 Braden Christoffer (Aaro Vidgren, Anttoni Honka)
62.16 1-2 Jerry Turkulainen (Jarkko Malinen, Anttoni Honka)

Torjunnat:

Niklas Rubin: 8+4+6+1 = 19
Veini Vehviläinen: 4+4+13+0 = 21

Jäähyt:

Ässät: 4×2 min
JYP: 2×2 min sekä Mikko Petman 5+20 min

Yleisöä:

3 692

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi