Juhlakalu Janne Niskala ratkaisi Äijänsuon tunteikkaan illan

Lukko kaatoi lauantaina Kivikylän areenalla TPS:n maalein 2-1 (1-0, 0-0, 1-1). Ratkaisuosuman ampui 401. liigaottelua pelannut Janne Niskala.

Avauserässä ei näkynyt mitenkään se, että Lukko peli edellisenä iltana päättyi vasta 21.30 ja myös TPS:n peli venyi jatkoajalle. Erä oli edennyt neljännelle minuutille, kun Johan Motin laukoi siniseltä ja maskin takana ollut TPS-vahti Oskari Setänen ei nähnyt varmasti yhtään mitään ja Lukko siirtyi johtoon. Maali olin Motinin ensimmäinen raumalaisseurassa.

Erä oli vahvasti Lukko-merkkinen, sillä Setänen torjui erässä 11 kertaa, kun taas Kaapo Kähkönen selvisi kuudella kopilla.

TPS otti otteen

Toinen kaksikymppinen oli vahvaa turkulaishallintaa ja siitä on osoituksena maalivahtien torjunnat, Kähkönen kahdeksan ja Setänen kolme. TPS pääsi myös kahdesti miesylivoimalle, mutta raumalaispuolustus kesti viimeisenä lukkonaan hienoa syksyä pelaava Kähkönen.

Erän loppupuolella nähtiin melkoinen erikoisuus, kun herrasmiespelaaja Ville Vahalahti hermostui maalinedustilanteessa Eric Perriniin sillä seurauksella, että molemmat komennettiin jäähyaitioon.

Juhlakalu Niskala laukoi voittomaalin

Kolmatta erää oli pelattu vain minuutin verran, kun maalille unohdettu Perrin tasoitti ottelun. Tuon osuman jälkeen kumpikin pääsi erän ekalla kympillä pelaamaan kertaalleen ylivoimaa, mutta lisäosumia ei nähty.

Janne Niskala siirsi Lukon johtoon erän 12. minuutilla. Niskala pääsi sivaltamaan b-pisteen alakaarelta ja kiekko painui vastustamattomasti Setäsen selän taakse. Maalin syntyessä Lukko pelasi ylivoimalla. Niskala palkittiin ennen ottelun alkua 400 liigaottelusta. Tuo tasaluku tuli täyteen jo perjantaina, kun Lukko haki Lahdesta kaksi pistettä

Kuutisen minuuttia ennen erän päätöstä TPS:n kultakypärä Tomi Kallio taklasi Lukon Heikki Liedestä kyynärpäällä niskan seurueille eikä tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa Kalliolle päätyovea.

Raumalaisjoukkue ei onnistunut hyödyntämään tuota vitosta, mutta eipä turkulaisryhmäkään saanut enää lopussa ilman maalivahtia pelatessaan aikaan tasoitusosumaa.

– Hieno matsi, oli tunnetta puolin ja toisin. maalimäärät on pieniä ja meillä oli omat mahdollisuutemme ratkaista peli ylivoimalla, mutta emme onnistuneet. Sitten tuli pari huolimatonta jäähyä kokeneilta pelaajilta ja he pyysivätkin sitten niitä kopissa anteeksi. Meillä on ollut tiukkoja matseja Lukkoa vastaan ja olen tyytyväinen meidän pelaamiseen ja ilmeeseen.Täydellistä peliä ei varmaan tulekaan, mutta tänään oli hieno peli, summasi TPS-käskijä Kalle Kaskinen.

– Kaukalossa tapahtui niin paljon, että itsellänikin oli välillä vaikea nähdä kaikkea. Tää on vähän tätä, kun pelataan kolmas peli samaan viikkoon. Me reissattiin tuolla Kuopiossa ja Lahdessa, pitkiä matkoja. Tultiin kahden jälkeen tänne eilen illalla ja sitten oli pakko saada tuo joukkue tavalla tai toisella syttymään. Oltiin aina välillä siinä rajoilla, että meneekö yli vai ali. Kuopion pelin jälkeen puhuimme aika paljon puolustamisesta ja siitä miten pistetään itsemme likoon. Nyt alkaakin sitten äijiä putoilla, mutta oli myös kaksi kovaa ehtoota Pikku hiljaa kaverit ymmärtää, että mitä se vaatii, kun ollaan sarjan kärkikahinoissa, analysoi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

3.45 1-0 Johan Motin (Toni Koivisto, Jyri Marttinen)
41.49 1-1 Eric Perrin (Ilari Filppula, Tomi Kallio)
51.53 2-1 Janne Niskala (Simo-Pekka Riikola, Joose Antonen) yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 6+8+5 = 19
Oskari Setänen: 11+3+7 = 21

Jäähyt:

Lukko: 7×2 min
TPS: 7×2 min + Tomi Kallio 5+20 min

Yleisö:

3 840

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – SaiPa 5-4 vl
ratkaisija: Erik Thorell
Jukurit – Ässät 2-3
ratkaisija: Jarno Kärki
KalPa – Ilves 3-2
KooKoo – Pelicans 6-1
Tappara – HPK 4-0
JYP – Sport 3-1

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 80

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi