Jori Lehterän tehot liikaa KooKoolle – Tyler Kelleher huudatti Isku-Areenaa

Tappara voitti puolivälieräavauksessaan KooKoon maalein 4-0 (1-0, 1-0, 2-0). Tapparan sankariksi tehot 2+1 nakuttanut Jori Lehterä. Lahdessa puolestaan Pelicans voitti KalPan numeroin 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Lahtelaisten voittomaalista vastasi Tyler Kelleher.

Tappara tuli otteluun vauhdikkaasti, sillä vain kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen Jori Lehterä laukoi kiekon kaamean maskin takana olleen Oskari Setäsen selän taakse. Ennen kuin ottelu oli ehtinyt puoliväliinsä, nin Tappara oli kilauttanut kiekon kolmesti tolppaan. Sitten ottelun puolivälissä Tapparan pelatessa ylivoimalla Lehterä toimitti kiekon maalille, ja siellä Veli-Matti Savinainen laittoi lapansa väliin ja kiekon maaliin. Tapparalla oli paikkansa useampaankin maaliin, mutta kahteen erään 23 kertaa torjunut Oskari Setänen piti kouvolalaiset pelissä mukana. Kolmatta erää ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun Niko Ojamäki laukoi Anton Levtchin tarjoilemasta poikittaissyötöstä verkkoon. Pari minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä KooKoon Charle-Edouard D’Astousille tuomittiin pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tappara hyödynsi tuon ylivoiman, sillä Jori Lehterä viimeisteli numeroiksi 4-0, kun peliä oli jäljellä 53 sekuntia.

– Päätimme ottaa heti alkuun vauhtia ja saatiin myös hyvä startti. Pelattiin vaan omaa peliä. Raskasta oli viikon tauon aikana katsella, kun muut pelaa, paalutti Lehterä CMorella.

Lahdessa tiukkaa

Lahdessa avausmaali nähtiin neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen ja siitä vastasi KalPan Jesper Mattila. Lahdessa avauserän puhutuin tilanne oli Pelicansin ruotsalaispuolustajan saama pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Joni Ikonen toi lahtelaiset rinnalle, kun toista erää oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Kolmatta erää oli pelattu reilu kolme minuuttia, kun Tyler Kelleher vei lahtelaiset johtoon.

– Sai kyllä heti alkuun painia ihan kunnolla. Me varmaan halusimme vähän tiukemmin sitä voittomaalia kolmannen erän alkuun ja saimme sen. Tämä on iso voitto, mutta nyt täytyy siirtää ajatuksen huomiseen, sanaili puolestaan Teemu Eronen CMorella.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi