Jordan Binnington torjui St. Louis Bluesin mestariksi

Stanley Cup ilmaan (kuvakaappaus. Viasatin lähetyksestä)

St. Louis Blues nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cupin voittamalla Boston Bruinsin TD Gardenin seiskapelissä maalein 4-1 (2-0, 0-0, 2-1). St. Louisin suurin sankari oli 32 torjunut Jordan Binnington.

Boston Bruins painoi ensimmäiset kymmenen minuuttia päälle höyryjyrän lailla, mutta Jordan Binnington torjui taidolla ja osin varmasti myös tuurilla pitäen vieraat pelissä mukana. Jotain pelin virtauksesta kertoo se, että St. Louis Bluesilla oli jopa vaikeuksia ylittää punaviivaa.

St. Louis iski kuitenkin lähes ensimmäisestä paikastaan, kun Ryan O’Reillyn laukaus 16. minuutilla upposi puolustajan jalan kautta verkkoon. Alex Pietrangelo lisäsi vieraiden johtoa vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa. St. Louisin toista maalia edelsi Bostonin löysä puolustus. Avauskaksikymppisellä Binnigton torjui peräti 12 kertaa, kun taas virkaveli Tuukka Rask joutui tositoimiin vain kahdesti.

St. Louis Blues suojeli tiukasti omaa maaliaan

Toista erää oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Rask esitti todella akrobaattisen torjunnan. Kiekko oli jo menossa maaliin, mutta Rask vielä kääntyessäänkiin pyyhkäisi sen räpylällään väljemmille vesille. Muuten ensimmäinen kymppi meni samoja ratoja kuin avauseräkin eli Boston painosti, ja St. Louis iski vastahyökkäyksillä. Painostuksestaan huolimatta Boston ei pystynyt luomaan huippupaikkoja kakkoserän avauskympille.

Toiselle erätauolle lähdettiin samoista 0-2 -numeroista kuin erään lähdettiinkin. St. Louis Blues pystyi pitämään Bostonin hyökkääjät tehokkaasti poissa maalipaikoilta, ja Binnington hoiti sitten loput.

Boston painosti – Schenn iski

Kolmannenkin erän ekaan kymppiin Binnington nappasi muutaman todella ison torjunnan. Sitten taas kuin salama kirkkaalta taivaalta iski St. Louis, kun Brayden Schenn pamautti kiekon tolpan kautta Raskin selän taakse.

Nelisen minuuttia ennen loppua Zachary Sanford naulasi ottelun lopullisesti nostamalla kiekon lähietäisyydeltä neljännen kerran Bostonin verkkoon. Näin St. Louis Blues voitti Stanley Cupin ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan.

Boston pystyi rikkomaan kuparisensa pari minuuttia ennen loppua, kun Matt Grzelcykin rannevippaus upposi Binningtonin selän taakse. Loppuottelujen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Ryan O’Reilly.

Maalit:

15.47 0-1 Ryan O’Reilly (Jay Bouwmeester, Alex Pietrangelo)
19.52 0-2 Pietrangelo (Jaden Schwartz)
51.25 0-3 Brayden Schenn (Vladimir Tarasenko, Schwartz)
55.22 0-4 Zachary Sanford (David Perron, O’Reilly)
57.50 1-4 Matt Grzelcyk (David Krejci) t m

Torjunnat:

Tuukka Rask: 2+6+8 = 16

Jordan Binnington: 12+11+9 = 32

Jäähyt:

Boston: –

St Louis: 1×2 min

Teksti:: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 408

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi