Joonas Kemppainen iski nopeasti – Mörkö-Marko alusti kaksi maalia

Suomi sai hienon alun Karjala-turnauksen avausottelussaan Venäjään vastaan torstaina, kun Joonas Kemppainen osui maalitolppien väliin digitaalien näyttäessä aikaa 1.55. Suomi voitti ottelun lopulta 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Marko Anttila antoi kahteen maaliin

Kemppainen tuli tilanteeseen suoraan vaihtoaitiosta ja yllätti b-pisteen alakaarelta maalivahti Igor Shestyorkinin. Vaihto oli myös Kemppaiselle ottelun ensimmäinen. Koko kakkosketju Julius Junttila – Kemppainen – Teemu Hartikainen oli pirteä läpi erän.

Mikko Koskinen piti Suomea pystyssä erän vaikeina hetkinä, kuten Jarno Koskirannan kakkosen aikana. Venäjä ei kuitenkaan pystynyt yllättämään Koskista ja niinpä tauolle lähdettiin Suomen johtaessa 1-0.

Mörkö-Marko taisteli ja Heiskanen iski

Toista erää ehdittiin pelata kolmisen minuuttia, kun Miro Heiskanen tekaisi ensimmäisen maaottelumaalinsa. Maali syntyi siten, että Marko “mörkö-Marko” Anttila ja Antti Pihlström taistelivat päädyssä kiekon maalille nousseelle Heiskaselle. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Venäjä kavensi, kun Kirill Kaprizov onnistui maalin kulmalta yllättämään Koskisen.

Erän loppuhetkillä Ivan Telegin pääsi yllättämään Koskisen varsin helponlaisesti ja peli oli tasan. Hetki tuon jälkeen Kemppainen loi hienon paikan, mutta Veli-Matti Savinainen ei saanut kiekkoa verkkoon.

Mörkö-Marko oli myös kolmoserän nimi

Leijonat pelasi kolmannen erän ekalla kympillä hienoa alivoimaa tappaen sekä Antti Erkinjuntin että Mika Niemen hankkimat kakkoset. Erä oli juuri ylittänyt puolivälinsä, kun Anttila tuli suoraviivaisesti läpi ja laukoi takapatjaan. Atte Ohtamaa sitten painoi irtokiekon verkkoon.

– Pelattiin juuri kuten sovittiin ja Anttila veti takapatjaan, mä sitten vedin karat sisään,kertasi Ohtamaa maaliaan Sportin Maailmalle.

– Toisessa erässä Venäjä voitti enemmän kaksinkamppailuja ja me oltiin vähän ongelmissa, mutta siitä me sitten noustiin. Tästä pitää ottaa nämä hyvät jutut ja sitten lauantaina Ruotsin kimppuun, jatkoi Ohtamaa Sportin Maailman haastattelussa.

Viitisen minuuttia ennen erän päätöstä otettiin nyrkit avuksi ja taisteluparina olivat Savinainen ja Andrei Zubarev. Tuomiona pukareille oli 5 + 10 minuuttia. Ottelu päättyi lopulta myös noin numeroihin 3-2. Loppuhetkillä ottelun hahmo Anttila katkaisi Venäjän painostuksen Suomen alueella ja lähti kohti hyökkäysaluetta, mutta laukaus meni hieman ohi tyhjän venäläismaalin.

– Vastus oli kovin mahdollinen ja me teimme hyviä asioita. Tulimme hyvin peliin ja puolustimme erinomaisesti. Olimme vähän tehottomia, mutta hyvä maku pelistä jäi, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki Ylen haastattelussa.

-Hyvä peli meiltä, mutta toinen erä oli vähän Venäjän siitä kuitenkin pääsimme yli. Pääsin ihan hyvin liikkeelle. Ei tämä eka maaottelu mitenkään jännittänyt, totesi ensimmäisen maaottelunsa pelannut Miro Heiskanen Ylelle.

Maalit:

1.55 1-0 Joonas Kemppainen (Julius Junttila, Miika Koivisto)
23.10 2-0 Miro Heiskanen (Marko Anttila, Antti Pihlström)
26.41 2-1 Kirill Kaprizov (Nikita Gusev)
37.07 2-2 Sergei Plotnikov (Ivan Telegin)
50.52 3-2 Atte Ohtamaa (Anttila)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi