Jokerit voittoon – Eeli Tolvanen osui kolmesti

Jokerit avasi KHL-kauden komealla vierasvoitolla Minskin Dynamosta numeroin 6-1 (2-0, 0-1, 4-0). Narripaitojen sankari oli 18-vuotas Eeli Tolvanen tehoin 3+1.

Jokerit sai lentävän lähdön KHL-kaudelle 2017 – 18, kun reilun neljän minuutin jälkeen joukkue iski ylivoimamaalin Minskin kotihallissa. Maalista vastasi Brian O’Neill ja osumaan syöttöpisteen merkkautti NHL-lupaus Eeli Tolvanen.

Molemmat hukkasivat pari ylivoimaa tuon jälkeen, mutta Jokerit siirtyi kahden maalin johtoon, kun viiden minuutin ylivoima oli jo lähes lopuillaan. Maalista vastasi tanskalainen Nicklas Jensen.

Jäähyjen siivittämä ottelu

Toisen erän ekaan vitoseen Jokerit hukkasi yhden 5-3 -ylivoiman, mutta tilanteita kuitenkin riitti. Olli Palola muun muassa pääsi yrittämään muutamaan kertaan, mutta ilman tulosta. Minsk yllätti Ryan Zapolskin, kun Quinton Howden kaivoi kiekon reppuun.

Toisessa erässä Minsk lisäsi vauhtia, mutta Howdenin maali jäi periodin ainokaiseksi. Ensimmäisessä erässä Jhonas Enroth torjui peräti 12 kertaa, kun Zapolski selvisi yhdellä. Toisessa erässä vuorostaan Zapolski venyi kiekon tielle 10 kertaa ja Enroth selvsi seitsemällä kopilla.

Eeli Tolvaselle huikea päätöserä

Heti päätöserän alkuun Tolvanen lisäsi Jokerien johtoa, kun 18-vuotiaan komea veto upposi Enrothin selän taakse. Jokerit lisäsi johtoaan, kun joukkue iski minuutin sisään kaksi maalia. Peter Regin osui ensin ja sitten Tolvanen iski illan toisensa.

Nuori herra Tolvanen ei jättänyt hommaan tuohon vaan reilun 50 minuutin kaveri iski hattutempun. Toivottavasti nyt joku laittaa 18-vuotiaalle jäitä hattuun.

Maalit:

4.06 0-1 Brian O’Neill (Sami Lepistö, Eeli Tolvanen) yv.,
14.35 0-2 Nicklas Jensen (Matt Gilroy) yv.,
28.37 1-2 Quinton Howden (Jevgeni Lisovets, Alexander Kulakov)
41.18 1-3 Tolvanen (Lepistö)
47.24 1-4 Peter Regin (Jesse Joensuu, N, Jense)
48.35 1-5 Tolvanen (O’Neill, Tommi Kivistö)
50.07 1-6 Tolvanen (Olli Palola, O’Neill) yv.

Torjunnat:

Jhonas Enroth: 12+7+3 = 22
Ryan Zapolski: 1+10+7 = 18

Jäähyt:

Minsk: 41 min
Jokerit: 10 min

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi