Jokerit nollasi tehottoman Ladan – Zapolskille toinen peräkkäinen nollapeli

Jokerit saalisti Toljatista jo 13. peräkkäisen voittonsa, kun kotijoukkue Lada Togliatti kaatui luvuin 4-0 (2-0, 1-0, 1-0). Ryan Zapolski pelasi näin siis toisen peräkkäisen nollapelinsä.

Ensimmäiset herkkupaikat osuivat Jokerien Henri Ikoselle, mutta mies ei osunut John Normanin loistotarjoiluista. Hetki tuosta ja Matt Gilroy jatkoi maalitehtailuaan. Tällä kertaa raamikkaan puolustajan kuti lähti lähes suoraan Brian O’Neillin aloitusvoiton jälkeen.

Kuutisen minuuttia Gilroyn osuman jälkeen Alexander Latushin sai kaivaa kiekon toistamiseen verkosta. Helsinkiläisten toisen osuman viimeisteli Olli Palola, joka laittoi kiekon läheltä ylös.

Erä oli melkoista Jokerien hallintaa, sillä Latushin ehti kiekon tielle peräti 12 kertaa, kun taas virkaveli Ryan Zapolski selvisi neljällä kopilla.

Alivoimamaali sekavan erän huippu

Kakkoserän alussa nähtiin sitten ottelun ensimmäinen erikoistilanne maali ja sen viimeisteli Jokerien O’Neill, joka riisti kiekon hyökkäyssinisellä ja karkasi läpiajoon. Osuma oli myös helsinkiläisseuralle kauden ensimmäinen alivoimamaali. Tuo riitti myös Latushinille ja tilalle luisteli Anton Krasotkin.

Tuon osuman jälkeen erä oli melkoisen sekava, mutta sai Jokerit sentään muutamia iskuja kohti Krasotkinin maalia. Palola kilautti kertaalleen avopaikasta tolppaankin. Torjuntoja erässä Lada-päädyssä oli 13 ja Zapolskillekin kertyi komeat 12.

– Me toimitamme enemmän kiekkoa maalille kuin kaveri ja voitamme kaksinkamppailuja. Aina pelataan voitosta, sanaili Olli Palola Viasatin haastattelussa.

Henri Ikosen eka KHL-maali oli erän tapaus

Päätöserän alussa Lada loi muutaman tekopaikan, mutta ilman tulosta. Jokerit iski sitten erän toisella minuutilla, kun Henri Ikonen laukoi suoraan John Normanin voittaman aloituksen jälkeen KHL-uransa ensimmäisen maalin.

Kumpainenkin pääsi yrittämään vielä kertaalleen ylivoimalla, mutta lisäosumia ei noista erikoistilanteista nähty. Lada oli tullut täysilukuisesti ja pääsi luomaan todellisen huippupaikan kolmisen minuuttia ennen loppua, mutta Zapolski onnistui torjumaan Igor Skorokhodovin yrityksen. Näin Jokerit otti jo 13. peräkkäisen voittonsa ja se on joukkueen kaikkien aikojen pisin.

– Pääsimme jo alussa johtoon ja sitten puolustimme hyvin. Koko joukkueen puolustuspeli on onnistunut, joten Zapolskillakin on maalillaan helpompaa, totesi Jokerien kakkosvalmentaja Raimo Helminen.

Maalit:

6.23 0-1 Matt Gilroy (Brian O’Neill)
12.16 0-2 Olli Palola (Tommi Huhtala, Peter Regin)
22.45 0-3 O’Neill av
41.38 0-4 Henri Ikonen (John Norman)

Torjunnat:

Alexander Lazushin: 12+ – + – =12
Anton Krasotkin (22.45): – + 13+7 = 20
Ryan Zapolski: 4+12+5 = 31

Jäähyt:

Lada Togliatti: 3×2 min
Jokerit: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 131

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi