Jokerit nappasi riveihinsä kolme kokenutta pelaajaa

Jokerit on julkaissut kolme uutta pelaajasopimusta. Ruotsalainen Anders Lindbäck saapuu vahvistamaan joukkueen maalivahtiosastoa. Tämän lisäksi Jokerit saa riveihinsä kaksi uutta hyökkääjää, kun Julius Junttila ja Jordan Schroeder saapuvat Helsinkiin.

32 vuotias Lindbäck on solminut vuoden mittaisen sopimuksen. Ennen Jokereita hän edusti KHL:ssä pelaavaa Torpedoa. Lindbäc omaa myös vahvan Pohjois-Amerikan kokemuksen, jossa hänelle kertyi yhteensä NHL-ottelua.

-Lindbäckin nimi on ollut esillä useampana vuotena, kun olemme kartoittaneet maalivahteja Jokereihin. Olemme seuranneet häntä pitkään ja on hienoa saada hänet vihdoin riveihimme. Hän on isokokoinen mutta silti hyvin liikkuva maalivahti, joka pelasi hyvän viime kauden KHL:ssä, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri seuran sivuilla.

28 vuotias Julius Junttila siirtyy helsinkiläisten riveihin Oulun Kärpistä. Hän kuului menneellä kaudella runkosarjan kärkipaikalla ennen pelien keskeytymistä olleen Kärppien kantaviin pelaajiin. Hän teki 43 ottelussa 19+21=40 pistettä ja oli joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja.

-Odotan innolla tulevaa kautta, joka toivottavasti päästään aloittamaan normaaliin tahtiin. Olen kuullut monilta tuttavilta paljon positiivista Jokereiden organisaatiosta ja on hienoa päästä myös itse nyt osaksi sitä yhteisöä, innostunut Junttila kertoo.

Viime kausi oli Schroederille, 29, ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolella. Minnesotan osavaltiosta lähtöisin oleva sentteri oli Torpedon tehokkain pelaaja tehtyään 60 ottelussa 19+22=41 pistettä ja sijoittui KHL:n pistepörssissä 18:nneksi.

Schroeder debytoi NHL:ssä kaudella 2012-13 Vancouver Canucksin riveissä. Hän on edustanut sarjassa myös Minnesota Wildia ja Columbus Blue Jacketsia. Kaikkiaan hyökkääjä on pelannut NHL:ssä 165 ottelua tehoin 18+24=42. AHL:n puolella pelejä on vyöllä 402 ja pisteitä 110+166=276.

-Schroeder oli yksi viime kauden parhaista keskushyökkääjistä KHL:ssä. Häneltä löytyy ratkaisukykyä, taitoa ja nopeutta, minkä lisäksi hän on erinomainen pelaaja ylivoimalla. Hän istuu erittäin hyvin siihen pelityyliin, jolla haluamme pelata Jokereissa, kertoo GM Jari Kurri. 

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Jokerien tiedote

Views: 105

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi