Jokerit möhli selvän johdon

Marko "Mörkö" Anttila #12 karvaushommissa. (Kuvakaappaus Viaplayn lähetyksestä)

Torpedo Nizhni Novgorod voitti Jokerit perjantaina jatkoajalle venyneessä ottelussa maalein 6-5 (0-2, 2-2, 3-1, 1-0). Jokerit johti ottelua parhaimmillaan jo 3-0 ja 4-1, mutta isännät hivuttautuivat väkisin rinnalle ja ohi.

Torpedo loi alkuun pari paikkaa, mutta Jokerit teki ensimmäisen maalin. Tuon osuman teki Petri Kontiola, joka ohjasi Henrik Haapalan syötön ohi Anders Lindbäckin, kun ottelu oli vanhentunut kuutisen minuuttia.

Jokerit lisäsi johtoaan viitisen minuuttia ennen erätaukoa, kun Antti Pihlström lakaisi maaliviivalta Mikko Lehtosen siniviivavedon verkkoon.

Jokerit pommitti Lindbäckin vaihtoon

Toista erää ehdittiin pelata parisen minuuttia, kun Mikko Lehtonen laittoi ranteet lukkoon sillä seurauksella, että kiekko lävähti yläkulmaan. Torpedo onnistui kaventamaan ottelun puolivälin tienoilla, kun Artjom Aljajev onnistui ylivoimalla.

Pari minuuttia Aljajevin osuman jälkeen pääsivät Henri Ikonen ja Ahti Oksanen ylivoimahyökkäykseen. Ikonen luritti kiekon Lindbäckin längistä verkkoon. Tuo riitti myös Lindbäckille, ja maalille luisteli Andrei Tihomirov. Torpedo onnistui yllättämään Antti Niemen toistamiseen vain 12 sekuntia ennen erätaukoa. Mihail Orlovin onnistuttua maalin kulmalta.

Torpedo tuli rinnalle ja ohi

Kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Damir Zhafjarov ajoi ylivoimalla kulmasta maalille ujuttaen kiekon Niemen selän taakse. Jokerit kuittasi jälleen nopeasti, sillä Alex Grantin sivallus siniviivalta kolmisen minuuttia myöhemmin vei narripaidat uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Jälleen meni pari minuuttia ja Torpedo tuli taas maalin päähän, kun Andrei Belevichin kaaliperhonen yllätti Niemen. Sitten minuutti ennen loppua tuli ilman maalivahtia pelannut Torpedo jo rinnalle. Tasoitusmaalista vastasi Mihail Varnakov melkoisen maalinedushässäkän jälkeen.

Jatkoaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Denis Barantsev karkasi nokikkain Niemen kanssa ujuttaen kiekon verkkoon.

Maalit:

6.24 0-1 Petri Kontiola (Henrik Haapala)
15.16 0-2 Antti Pihlström (Mikko Lehtonen)
22.00 0-3 Lehtonen (Alex Grant)
31.27 1-3 Artjom Aljajev (Quinton Howden, Denis Barantsev) yv
33.36 1-4 Henri Ikonen (Ahti Oksanen, Peter Regin)
39.47 2-4 Mihail Orlov Quinton Howden, Kirill Urakov)
48.05 3-4 Damir Zhafjarov (Charles Genoway, Jordan Schroeder) yy
50.57 3-5 Alex Grant (Regin, Lehtonen)
52.42 4-5 Andrei Belevich (Mihail Varnakov, Georgi Misharin)
59.00 5-5 Varnakov im
63.04 6-5 Barantsev (Urakov)

Torjunnat:

Anders Lindbäck: 9+3+- = 12
Andrei Tihomirov: -+2+5+4 = 11

Antti Niemi: 13+13+13+3 = 42

Jäähyt:

Nizhni Novgorod: 2×2 min

Jokerit: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi