Jokerit maksamaan kalavelkoja SKA:lle “Jatkoaikatappio kaihertaa hampaankolossa”

Jokerit kohtaa lauantaina kotonaan Hartwall Arenalla KHL-liigan arkkivihollisensa Pietarin SKA:n. Joukkueet kohtasivat toisensa Pietarissa syyskuussa, jolloin SKA vei voiton jatkoajalla 4-3. Jokerit lähtee hakemaan ottelusta revanssia.

– Pietarissa pelattiin hyvä ottelu, mutta hävittiin jatkoajalla, niin se on pikkuisen siellä hampaankolossa. Joukkue vaikuttaa energiseltä ja varmasti on halu näyttää. Saadaan kanavoitua se halu ja energia oikeisiin asioihin, niin me ollaan silloin tosi vahvoilla huomenna, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki arveli.

Edessä on kova kamppailu, sillä SKA on yksi sarjan kovimmista joukkueista. Sen kertoo jo joukkueen nimilistakin, vaikka viime vuosien supertähti Ilja Kovalchuk loistaa poissaolollaan. Silti listalta löytyy nimiä kuten Maksim Karpov tai Pavel Datsjuk.

– Pitää osata kunnioittaa heidän yksilötaitoa ja pystyä tietyt asiat puolustamaan hyvin. Ennen kaikkea tuoda se meidän oma tyyli pelata, mitä ollaan parhaimmillamme esitetty, Marjamäki mietti joukkueen voiton avaimia otteluun.

– Maanantaina vaikka voitettiin, niin jäi pikkuisen parannettavaa. Sitä ainakin halutaan joukkueena parantaa.

Jokereiden kokoonpanosta puuttuu lauantain ottelusta kaksi sellaista pelaajaa, jotka kuuluisivat ehjänä ollessaan vakiokokoonpanoon. Riveistä puuttuu kapteeni Peter Regin sekä nuori Eemeli Räsänen.

– Räsänen tuo pienen loven sinne meidän pakkipäähän, kun ikänsä puolesta hän pystyi olemaan seitsemäs pakki. Nyt mennään kuudella pakilla. Tietenkin se vaatii tuo pelitapa meidän pakeilta, että pidettäisiin energiataso ja tyyli samana. Hirveästi ei ole ylimääräisiä pelaajia, mutta meillä on neljä toimivaa kenttää, kuusi pakkia ja hyvä maalivahtikaksikko, niin mikäs siinä, Marjamäki pohti.

Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä, vaikka ison loven sekä Regin että Räsänen joukkueeseen tekevät. Apujakaan ei ole hetkeen tulossa sairastuvalta.

– Varmaan mennään tuonne tammikuun loppuun, että tosi pitkään. Hän ottaa nyt happea ja kuntouttaa. Toivottavasti saadaan kapteeni takaisin vielä runkosarjan puolelle, Marjamäki toivoi.

Jokereiden ja Pietarin SKA:n välinen ottelu alkaa Hartwall Arenalla lauantaina kello 16.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi