Jokereille kymmenes peräkkäinen voitto – Tolvanen jälleen tehokas

Jokerit nappasi jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun Torpedo Nizhni Novgorod kaatui Hartwall Arenalla numeroin 4-2 (2-1, 1-1, 1-0).

Ottelun maalinteon aloitti Jokerit, kun avauserää oli pelaamatta kolmisen minuuttia. Isäntien maalista vastasi Brian O’Neill. Eeli Tolvanen teki ylivoimamaaliin hienon esityön siirtämällä kiekon maalin kulmalle. Minuutin verran tuosta ja Torpedo tuli tasoihin Gennadi Stolyarovin osumalla. Maalia edelsi Jokerien vaihtovirhe.

Tolvasen tykki puhui 14 sekuntia ennen erätaukoa ja niin Stanislav Galimov oli yllätetty toistamiseen.

Ryan Zapolskilla oli erässä vain viisi torjuntaa, kun Galimov joutui tositoimiin peräti 12 kertaa. Torjuntamääriin tosin vaikuttaa se, että Jokerit pääsi neljä kertaa ylivoimalle.

– Ei meiltä ihan parasta peliä. Täytyy koettaa pelata, vaan omaa peliä ja laittaa kova kovaa vastaan, totesi Antti Pihlström Viaplayn haastattelussa.

Peli tasoittui

Toinen erä oli vanhentunut kahdeksannelle minuutille, kun Tommi Huhtala teki Jokerien kolmannen maalin ja sekin tuli ylivoimalla. Huhtala taisteli Peter Reginin syötön maaliin. Torpedo tuli uudelleen maalin päähän reilu minuutti Huhtalan osumasta. Kavennusmaalista vastasi Timur Fatkullin, jonka siniviivatykki painui Zapolskin selän taakse.

Maalin jälkeen jälkeen Torpedo pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, mutta Jokerit pystyi tappamaan tuon erikoistilanteen. Aivan erän lopussa Torpedo sai mylläkkää helsinkiläisten maalille, mutta ilman ilman tulosta.

Erä oli torjuntojen valossakin tasaisempi, sillä Zapolski ehti kiekon tielle 10 kertaa, kun taas Galimov selvisi yhtä vähemmällä.

– Meidän pitää saada jatkossa miestä maalille ja sitten kuteja sinne, totesi Kaspars Daugavins Viaplayn haastattelussa.

Jokerien puolustustaistelu tuotti tulosta

Kolmannen erän ekaa kymppiä vei Torpedo, mutta vierasjoukkue ei päässyt kuitenkaan aivan ykkösluokan maalipaikoille. Jokerit pääsi erän kahdeksannella minuutilla hyvään vastahyökkäykseen, mutta Galimov pystyi estämään Tolvasen maalintekoyrityksen.

Erän toinenkin puolisko oli Torpedon hallintaa, mutta joukkue ei pystynyt ohittamaan Zapolskia. Lopullinen ratkaisu ottelulle saatiin minuutti ja 16 sekuntia ennen päätössummeria, kun Masi Marjamäki toimitti kiekon tyhjään maaliin. Voitto oli Jokereille jo kymmenes peräkkäin

– Oli kova peli ja kansainvälistä vauhtia. Vastustaja oli hyvä joukkue. Taistelumme oli alusta lähtien hyvällä tasolla, kommentoi Jokeri-valmentaja Jukka Jalonen Viaplayn haastattelussa.

Maalit:

16.51 1-0 Brian O’Neill (Eeli Tolvanen) yv
17.58 1-1 Gennadi Stolyarov (Grigori Zheldakov)
19.46 2-1 Tolvanen (Sami Lepistö) yv
27.08 3-1 Tommi Huhtala (Peter Regin) yv
28.34 3-2 Timur Fatkullin (Denis Parshin)
58.44 4-2 Masi Marjamäki (Marko Anttila)tm

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 5+10+5 = 20
Stanislav Galimov: 12+9+5 = 26

Jäähyt:

Jokerit: 1×2 min
Torpedo: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi