Jokereille helpottava voitto – Riika jäi jyrän alle

Henrik Haapala #25 ja Petri Kontiola #27 taistelevat kiekosta Dynamon alueella. (Kuvakaappaus Viaplayn lähetyksestä)

Jokerit sai voittitilinsä auki, kun Dynamo Riika kaatui lauantaina kauden kolmannessa ottelussa maalein 7-2 (2-0, 4-2, 1-0). Jobinpostia helsinkiläisille tuli sen verran, että puolustaja Mikko Lehtonen joutui jättämään kentän toisessa erässä.

Ennen lauantaista ottelua Riika oli voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan, kun taas Jokerien saldo oli päinvastainen eli narripaidoilla oli alla kaksi kotitappiota.

Ensimmäinen erä oli vanhentunut seitsemisen minuttia, kun Jokerit siirtyi johtoon Steve Mosesin röyhkeän nousun jälkeen. Helsinkiläiset siirtyivät kahden maalin johtoo, kun Peter Regin onnistui ylivoimalla kolmisen minuuttia ennen erätaukoa.

Avauserässä siis Jokerien Janis Kalnins maalillaan terävämpi kuin maanmiehensä Kristers Gudlevskis kentän toisessa päädyssä.

Jokerit pommitti Gudlevskisin vaihtoon

Toinen erä ehti vanheta vain 20 sekuntia, kun verkko Gudlevskisin selän takana heilahti jo kolmannen kerran. Petri Kontiola pääsi tilanteessa ohjaamaan Sami Lepistön viivavedon maaliin.

Seuraavaksi kiekko oli riikalaisten verkossa, kun toista erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Sillä kerralla Gudlevskisia nöyryytti Niklas Jensen, joka toimitti kiekon verkkoon vanhanaikaisella. Tuo riitti myös Gudlevskisille, ja hänen tilalleen maalille luisteli Punakonelegenda Vladislav Tretjakin pojanpoika Maxim Tretjak.

Tretjak ehti olla maalillaan viitisen minuuttia, ennen kuin Mikko Lehtonen laittoi ranteet lukkoon. Tuon kudin seurauksena kiekko meni vastustamattomasti yläkulmaan. Jacob Berglund onnistui rikkomaan Dynamon kuparisen kolmisen minuuttia myöhemmin, kun joukkue pelasi ylivoimalla.

Jensen teki illan toisensa ja Jokerien kuudennen pari minuuttia ennen erätaukoa. Tämäkin osuma syntyi ylivoimalla. Berglund kuittasi puolestaan 16 sekuntia myöhemmin tekemällä illan toisensa ja samalla myös Dynamon toisen osuman.

– Lopussa nostimme liikaa jalkaa kaasulta, ja kaveri pääsi iskemään pari maalia. Ei tämä peli mitenkään valmista ole, totesi Lepistö Viaplayn erätaukohaastattelussa.

Ahti Oksaselle ensimmäinen KHL-maali

Kolmannessa erässä alkoi tapahtumaan vasta vajaan seitsemän minuutin jälkeen, kun Gints Meija sai korkeasta mailasta yhteensä neljä minuuttia istumista. Jokerit hyödynsi tuon ylivoiman, sillä Ahti Oksanen toimitti kiekon verkkoon Henrik Haapalan tarjoilusta.

Oksasen maalin jälkeen pelin vauhti jo vähän hidastui. Jokeritkin taisi siis olla jo maalimääräänsä kylläinen.

– Tänään isot pelaajat olivat isoja. Teemamme oli tänään, että puolustamme hyvin, ja siinä myös onnistuimme, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki Viaplaylle

Ensi viikolla Jokerit suuntaa kauden ensimmäiselle vieraskiertueelleen. On tuolle kiertueelle varmasti mukavampi lähteä nyt, kun on voitto alla.

Maalit:

7.01 1-0 Steve Moses (Teemu Eronen)
16.50 2-0 Peter Regin (Moses, Mikko Lehtonen) yv
20.20 3-0 Petri Kontiola (Sami Lepistö, Henrik Haapala)
26.30 4-0 Niklas Jensen (Lepistö, Kontiola)
32.18 5-0 Mikko Lehtonen (Regin)
35.38 5-1 Jacob Berglund (David Ullström, Maxim Tretjak) yv
37.50 6-1 Jensen (Lepistö, Kontiola) yv
38.06 6-2 Berglund (Ullström)
48.22 7-2 Ahti Oksanen (Haapala, Moses)

Torjunnat:

Janis Kalnins: 5+11+8 = 24

Kristers Gudlevskis: 7+2+- = 9
Maxim Tretjak (26.30): – +4+6= 10

Jäähyt:

Jokerit: 4×2 min

Dynamo Riika: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi