Joakim Kemellin hattutemppu siivitti Pikkuleijonat välieriin

Joakim Kemell upotti torstaina kolme maalia Kanadan verkkoon.

Pikkuleijonat kaatoi Kanadan MM-kisojen puolivälierässä maalein 6-5 (2-2, 1-2, 2-1, 1-0). Suomi teki ottelun viimeisen viiden minuutin aikana kolme maalia kääntäen pelin.

– Oli hieno onnistua tämmöiseen paikkaan, mutta kyllä me joukkueena mentiin. Tuo lopun nousu oli sitä suomalaista sisua, tokaisi Kemell Discoverylla.

Avauskaksikymppisistä oli pelattu nelisen minuuttia, kun Kocha Delic pääsi siivoamaan irtokiekon maalin kulmalta verkkoon. Suomi tuli tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin, kun Joakim Kemell sivalsi kiekon ranteellaan b-pisteeltä Reid Dyckin selän taakse. Connor Hvidstonin rystynosto 14. minuutilla vei Kanadan uudelleen johtoon. Maalia edelsi suomalaispuolustuksen pieni sähläily. Pari minuuttia ennen erätaukoa Kemell onnistui jälleen b-pisteltä ja näin peli oli jälleen tasan. Kemellin molemmat osumat syntyivät ylivoimalla.

Kanada kuskin paikalle

Brayden Schuurman vei Kanadan jälleen johtoon, kun toista erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia. Vain 28 sekuntia myöhemmin Connor Bedardin kääntölaukaus upposi Topias Leinosen selän taakse. 13. minuutilla Tommi Männistön rannelaukaus sisäkaarelta upposi Reidin taakse.

– Kanada sai alkuun pari maalia, mutta onneksi pääsimme vielä maalin päähän. Nyt täytyy tehdä vain kovaa duunia, totesi Männistö Discoverylla.

Pikkuleijonat teki lähes ruotsalaistyylisen ihmeen

Kolmannen erän ensimmäiseen seitsemään minuuttiin Kemell pääsi kahdesti avopaikkaan, mutta Dyck ei ollut yllätettävissä. Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Bedard laukoi yhdeksän ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa lähes nollakulmasta ja alivoimalla Kanadan jälleen kahden maalin karkumatkalle. Nelisen minuuttia ennen loppua Aleksanteri Kaskimäki ohjasi ylivoimalla Jere Lassilan laukauksen verkon perukoille. Vajaa kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa oli sitten tasoitusosuman vuoro, kun Kasper Halttunen toimitti kiekon Dyckin selän taakse.

Kemellin hattutemppu

Jatkoaikaa oli pelattu vain 28 sekuntia, kun Kemell karkasi kanadalaispuolustajan harhasyötön jälkeen nokikkain Dyckin kanssa ja nuori jyväskyläläinen nosti kiekon maalin kattoon.

– Huh, huh olihan jännitysnäytelmä. Meidän sitkeys palkittiin ja Kemellin hattutemppu oli hieno asia. Nyt meillä on nouseva käyrä ja tästä saatiin paljon oppia. Jatkossa kamppailupelaamisen vaade on vielä kovempi, paalutti päävalmentaja Mika Marttila.

Maalit:

3.51 0-1 Kocha Delic (Matthew Ward, Adam Fantilli)
9.06 1-1 Joakim Kemell (Aleksanteri Kaskimäki) yv
13.34 1-2 Connor Hvidston (Spencer Sova, Lukas Dragicevic)
17.43 2-2 Kemell (Jere Lassila, Kasper Kulonummi) yv
25.24 2-3 Brayden Schuurman (Nick Moldenhauer, Lorenz Rieger) yv
25.52 2-4 Connor Bedard (Fantilli)
32.28 3-4 Tommi Männistö (Aron Kiviharju)
50.21 3-5 Bedard av
55.43 4-5 Kaskimäki (Lassila, Kulonummi) yv
58.17 5-5 Kasper Halttunen (Tuomas Uronen, Lassila) yv, im
60.28 6-5 Kemell

Torjunnat:

Topias Leinonen: 7+11+6+0 = 24
Reid Dyck: 10+5+14+0 = 29

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Leijonat.fi

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi