HPK:n voittoputki katkesi Oulussa – Topi Niemelä tehomiehenä

Jarno Pikkaraisen komennossa hyvään lentoon päässyt HPK matkasi perjantaina Ouluun Kärppien vieraaksi. Kärpät voitti jännittävien vaiheiden jälkeen 4-3 (1-1, 3-1, 0-1). Kärppien Topi Niemelä nakutti kolme (1+2) tehopistettä nousten puolustajien pistepörssin kärkeen.

Oulun otteluun lähdettäessä yksi mielenkiintoinen seikka oli se, että siinä olivat vastakkain paras alivoimajoukkue, Kärpät ja heikoin ylivoimajoukkue, HPK. Erää oli pelattu lähes kymppi, kun Ville Leskinen siirsi Kärpät tasavajaalla johtoon. Hämeenlinnalaiset tulivat puolitoista minuuttia myöhemmin rinnalla, kun Arttu Pelli onnistui ylivoimalla. HPK pääsi vielä erän lopulla kertaalleen ylivoimalle, mutta sillä kertaa 10 kertaa torjunut Stanislav Galimov oli ohittamaton.

Maali-ilottelua

Kärpät antoi toisen erän alkuun hämeenlinnalaisille todellista sokkihoitoa, sillä kolmannella minuutilla 19-vuotias Topi Niemelä onnistui Saku Mäenalasen syötöstä ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin oli vuotta nuoremman Ville Koivusen vuoro onnistua. Seuraavaksi iski Ludwig Byström puolitoista minuuttia edellisestä. Tuo osuma myös riitti Eetu Laurikaiselle ja HPK:n maalille luisteli Daniel Lebedeff. Kerho puolestaan iski puolitoista minuuttia tuosta, kun Joel Janatuinen toi hämeenlinnalaiset uudelleen kahden maalin päähän.

HPK taisteli loppuun asti, mutta kiri jäi kesken

Kolmannen erän puolivälissä Kärpät pääsi ylivoimalle, mutta tuosta HPK selvisi kuivin jaloin. Erää oli pelaamatta kolmisen minuuttia, kun peliin saatiin draamaa. HPK:n Michael Joly laukoi kiekon ylivoimalla verkkoon, mutta samaan aikaan Tommi Tikka kolasi maalivahti Galimovin jäähän. Maali siis hylättiin tosin vasta HPK:n haaston jälkeen. Minuutti tuosta Antti Pihlström onnistui tuomaan hämeenlinnalaiset maalin päähän. Muutama sekunti ennen Kerho loi vielä paikan, mutta summeri pelasti oululaiset. Näin HPK:n kolmen ottelun voittoputki tuli päätökseensä.

– Hyvät fiilikset jäi, mutta vielä jäi parannettavaa. Tokassa erässä onnistuimme maalipaikoistamme, totesi Topi Niemelä.

Maalit:

9.31 1-0 Ville Leskinen (Saku Mäenalanen, Arttu Paaso) tv
11.11 1-1 Arttu Pelli (Artturi Toivola, Ryan Johnston) yv
22.52 2-1 Topi Niemelä (Mäenalanen, Leskinen)
24.21 3-1 Ville Koivunen (T. Niemelä, Juhamatti Aaltonen
25.42 4-1 Ludwig Byström (T. Niemelä, Arttu Hyry)
27.18 4-2 Joel Janatuinen (Miro Ruokonen, Johnston)
57.49 4-3 Antti Pihlström (Michael Joly, Pelli) im.

Torjunnat:

Stanislav Galimov: 10+8+9 =27
Eetu Laurikainen: 3+3+- = 6
Daniel Lebedeff (25.42): – +3+7 = 10

Jäähyt:

Kärpät: 5×2 min
HPK: 3×2 min

Kierroksen muut ottelut:

TPS – KalPa 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
KooKoo – Sport 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
Ilves – Jukurit 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
JYP – SaiPa 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi