Jalonen ymmärtäväisenä “Ne ovat inhimillisiä ihmisiä nuo tuomaritkin”

Koko kisojen ajan puhetta on ollut turnauksen tuomarilinjasta. Linja ei ollut parhaimmillaan myöskään finaalissa ja varsinkin jatkoajalla nähtiin pari sellaista tilannetta, joista olisi ollut syytä viheltää rangaistuksia.

– Tässä on turha vinkua mitään, mutta olin huomaavinani, että (Hannes) Björnistä vedettiin jatkoerässä poikittaisella mailalla kulmassa selkään. Ehkä katsoin väärin tai kaikkihan sen varmaan näki. Siitä ei tullut jäähyä jostain syystä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

Kokonaisuutena hän ei ollut tuomaritoimintaan yhtä tyytymätön kuin oli Saksaa vastaan pelatun ottelun jälkeen, vaikka olisi toivonut linjan pysyvän samanlaisena koko ottelun ajan.

– Ne ovat inhimillisiä ihmisiä nuo tuomaritkin ja ynnäilevät, koska pitää viheltää ja milloin ei pidä viheltää. Näin se menee, ei sille enää mitään voi. Turha siitä on piipittää, mutta eivät he ihan tuubiin vetäneet siinä mielessä, että olisi voinut olettaa samojen sääntöjen jatkuvan jatkoerässäkin, Jalonen mietti.

Vastaavista tilanteista, jossa Hannes Björnistä vedettiin poikittaisella selkään jatkoajalla, jaettiin kahdesti ottelun aikana 2+10 minuutin rangaistukset ja nyt jatkoajalla pilli jäi tuomareilla taskuun. Tuomareihin Suomi ei ottelua hävinnyt, vaikka mahdollisella ylivoimalla olisi ratkaisu voinut syntyä.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi