Jalonen: Toivottavasti nämä samat pillipiiparit eivät vihellä huomenna

Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on läpi turnauksen kritisoinut tuomareiden toimintaa kisoissa. Linja on ollut hyvin löysä, mutta osittain se on pitänyt tähän saakka. Saksaa vastaan pelatun ottelun loppuhetkillä nähtiin erikoinen tilanne, jossa molemmille joukkueille vihellettiin rangaistukset.

Saksan hyökkääjä Markus Eisenschmid tuli B-pistealoituksen jälkeen poikittaisella mailalla kohti Atte Ohtamaata, jolla epäonnisesti sattui oma maila jäämään väliin ja osui naamaan. Tästä ottelun tuomarikaksikko Tobias Björk ja Mikael Nord vihelsivät ensin Esenschmidille kakkosen korkeasta mailasta ja hetken päästä neuvottelujen jälkeen Ohtamaalle sukelluksesta.

– Ehkä parempi, että en sano mitään. Keskitytään vain tuohon huomiseen peliin, Jalonen totesi.

Sen verran tilanne tuntui päävalmentajaa silti kismittävän, että hän ei malttanut olla jatkamatta kommentointia tilanteesta.

– Olihan se semmoista, no antaa olla….Vähän myöhässä huomasivat, että mekin tehtiin jotain väärin siinä. Mutta parempi keskittyä olennaiseen. Peli voitettiin, huolimatta siitä vihellyksestä, mikä oli vähän erikoinen, Jalonen jatkoi.

Saksan päävalmentaja Toni Söderholm ei ollut tilanteesta yhtä runsassanainen kuin kollegansa. Pitkän hiljaisuuden jälkeen mies tyytyi pienen kommentin aiheesta antamaan.

– Siinä vihellettiin korkea maila, joka ei ollut korkea, Söderholm tuumasi.

Suomi voitti Saksan 2-1 ja eteni loppuotteluun toista kertaa peräkkäin. Leijonien päävalmentajalla Jukka Jalosella oli yksi toive sunnuntaina pelattavaan Suomen ja Kanadan väliseen loppuotteluun.

– Toivottavasti nämä pillipiiparit eivät vihellä huomenna, vaan jotkut muut, Jalonen toivoi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 93

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi