Jalonen lupasi joukkueelle vapaapäivän: “Huomenna vedetään vähän lonkkaa ja huilaillaan”

Jääkiekon MM-kisoissa on Suomen osalta jäljellä enää yksi ottelu, kun tiistaina päiväottelussa vastassa on Kanada. Sunnuntaina Leijonat varmisti paikkansa alkusarjan kahden parhaan joukossa, kun Latvia kaatui jatkoajalla 3-2.

– Olemme pelanneet hyvää jääkiekkoa pääasiassa. Huomenna vedetään vähän lonkkaa ja huilaillaan, palautellaan. Sitten olemme tiistaina päivällä Kanukkeja vastaan valmiina. Se on viimeinen peli ennen puolivälieriä ja se pitää vetää hyvin, Jalonen tuumasi.

Kanadaa vastaan pelattava ottelu on Leijonille kenraaliharjoitus, jossa vastassa on kovan luokan joukkue, joka varmasti janoaa voittoa. Kokonaisuutena Jalonen tuntuu olevan joukkueen pelaamiseen tyytyväinen ja hyvin Suomi on pelannut, sillä varsinaisella peliajalla ei ole vielä yhtäkään tappiota tullut.

– Me olemme aikataulussa ja menemme eteenpäin. Työstetään niitä asioita, joita tarvitsee työstää ja sitten kun torstai aikanaan valkenee, pitää meidän olla parhaimmillamme. Siihen tietenkin pyritään. Kaikki tietää, millaisia pelejä ne ovat, mutta tilanne on sinällään hyvä, ei mitään isoa huolta ole olemassa, Jalonen totesi.

Leijonilla on erinomainen mahdollisuus tiistaina ottaa lohkovoitto, mutta samalla on mahdollisuus myös jättää Kanada ensimmäistä kertaa heidän historiassaan pudotuspelien ulkopuolelle. Vaahteralehtien pelit eivät ole sujuneet sillä tavalla, kuin heidän kohdallaan on totuttu.

– Heidän täytyy voittaa se peliä, päästäkseen jatkoon. Jotenkin on sellainen fiilis, että sieltä tulee aika hyvä Kanada. Kyllä meidän pitää lyödä parasta pöytään, pärjätäksemme siinä pelissä, Jalonen arveli.

– Koko ajan he ovat parantaneet, joka on ymmärrettävää, koska he tulivat suoraan kisoihin pelaamatta yhtään treenipeliä.

Kanada-pelissä haasteita saattaa riittää, sillä joukkue on saanut rivejään kuntoon, josta hyvänä esimerkkinä on jo sunnuntainen runsasmaalinen voitto Italiasta. Helpolla ei kanadalaiset tule nahkaansa myymään tiistaina, kun kiekko tippuu jäähän Arena Rigassa kello 12.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 46

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi