Jalkapallon A-maajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi toista kertaa peräkkäin

Urheilutoimittajien liitto valitsi vuoden joukkueeksi toista kertaa peräkkäin miesten jalkapallon A-maajoukkueen. Palkinnon kävi pokkaamassa maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva. Kanerva oli palkitsemisesta luonnollisesti mielissään.

– Kyllähän tämä tuntuu hienolta. Olen todella ylpeä joukkueesta ja tästä saavutuksesta. En tiedä onko koskaan aikaisemmin sama joukkue saanut peräkkäisinä vuosina tätä palkintoa, Kanerva mietiskeli.

Aivan ainutlaatuinen kerta ei ole se, että sama joukkue saa kahtena vuotena peräkkäin palkinnon, sillä miesten jääkiekkomaajoukkue on valittu vuoden joukkueeksi vuosina 1991 ja 1992 sekä 1994 ja 1995. Tällä vuosituhannella ei yksikään joukkue ole palkintoa saanut kahdesti peräkkäin.

– Olemme todella otettuja tästä tunnustuksesta. Kiitos Urheilutoimittajien liitolle kovasti, Kanerva kiitteli.

Suomi saavutti syksyllä 2019 paikan EM-kisoista, jotka oli tarkoitus pelata kesällä 2020. Koronan vuoksi kisat siirtyivät vuodella ja ne käydään nyt tulevana kesänä, mikäli koronatilanne sen sallii.

– Kaikki odottivat, että päästään kisat pelaamaan ja sitten tuli koronapandemia sotkemaan suunnitelmat. Positiivista oli se, että saatiin vuosi lisää valmistautumisaikaa itse kisoihin. Unelma saavutettiin ja nyt lähdetään unelmoimaan lisää, Kanerva totesi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Janina Pitkänen / Urheilugaala

Views: 219

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi