Ilves tuli rinnalle ja meni ohi

Ilves tasoitti välieräottelusarjan, kun tamperelaisjoukkue voitti lauantaina Pelicansin Nokia Arenassa 3-2 (0-1, 1-1, 2-0). Ilvekseltä kahden tehopisteen miehiä olivat Les Lancaster (2+0), Joona Ikonen (1+1), Matias Mäntykivi (0+2) sekä Tommi Tikka (0+2). Ottelusarja on nyt tasan 2-2 ja homma jatkuu tiistaina Tampereella.

Toni Utunen vei Pelicansin kuskin paikalle, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia. Tuo maali jäikin sitten avauserän ainoaksi tilastomerkinnäksi. Jakub Malek torjui erässä seitsemän kertaa, kun taas Patrik Bartosakille koppeja kertyi kahdeksan.

– Saimme hyvän katkon ja pääsin sitten laukomaan. Erä vastasi täysin odotuksia, totesi Utunen CMorella.

Toista erää oli kuusi ja puoli minuuttia, kun Aatu Jämsen tuplasi ylivoimalla lahtelaisjohdon. Tuosta kului viitisen minuuttia, kun Matias Mäntykivi laukoi kovaa ja sen jälkeen Les Lancaster toimitti Bartosakin pudottaman kiekon verkkoon.

– Tuo 5-3-alivoima vähän sekoitti meidän peliä, mutta onneksi saatiin Lesin tekemä maali, niin tästä on hyvä jatkaa, sanaili Eetu Tuulola CMorella.

Ilves pääsi ylivoimalle kolmannen erän seitsemännellä minuutilla ja 54 sekunnin pyörityksen jälkeen Joona Ikonen tuikkasi maalin kulmalta tasoitusosuman. Ilves siirtyi johtoon ylivoimalla, kun Les Lancasterin laukaus b-pisteiden välistä upposi vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua Bartosakin selän taakse.

– Aloitimme hyvin, mutta Pelicans vei peliä ekan maalin jälkeen. Meidän maalin jälkeen olin jo aika varma, että kumpi tämä vie. Halusimme 0-2-tilanteessa hyökkäyksiä nopeammiksi. No sitten tuo ylivoimat teki meidän peliä helpommaksi, totesi Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen.

Maalit:

12.02 0-1 Toni Utunen (Joni Ikonen, Iikka Kangasniemi)
26.29 0-2 Aatu Jämsen (Teemu Eronen, Kangasniemi) yv
31.19 1-2 Les Lancaster (Matias Mäntykivi, Tommi Tikka)
47.23 2-2 Joona Ikonen (Tikka, Eemeli Suomi) yv
55.15 3-2 Lancaster (Mäntykivi, Ikonen) yv

Torjunnat:

Jakub Malek: 7+7+6 = 20
Patrik Bartosak: 8+6+8 = 22

Jäähyt:

Ilves: 2×2 min
Pelicans: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi