Ilves möyhensi Kärpät – TPS nollasi HIFK:n

Liigan neljännesfinaalit käynnistyivät sunnuntaina kahdella ottelulla. Tampereella Ilves möyhensi Kärpät maalein 5-1 (3-0, 1-0, 1-1). Turussa TPS voitti HIFK:n lukemin 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

Tampereella pelissä oli ratkaisun makua ja seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen, sillä Ilves oli painanut tuossa ajassa kiekon jo kolmesti Stanislav Galimovin selän taakse. Tamperelaisten onnistujat olivat Nicholas Babtiste, Joni Ikonen ja Matias Mäntykivi.

Babtiste lisäsi Ilveksen johdon jo neljään maaliin, kun toista erää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia. Arttu Hyry puolestaan rikkoi Kärppien kuparisen kolmannen erän kahdeksannella minuutilla. Ilves ratkaisi pelin lopullisesti kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Joona Ikonen laukoi kiekon tyhjään Kärppä-maaliin.

Turussakin kotivoitto

Turussa TPS aloitti maalinteon, kun ensimmäistä erää oli pelattu 15 minuuttia. Turkulaisonnistuja oli Tyler Steenberger. Toista erää ehdittiin pelata seitsemän ja puoli minuuttia, kun kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen palannut Juuso Pärssinen tuplasi turkulaisten johdon. TPS pääsi pelaamaan toisen erän lopulla 49 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta HIFK-puolustus ja Niilo Halonen pitivät maalinsa puhtaana.

HIFK pääsi seitsemän ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä ylivoimalle, mutta TPS-puolustus ja Andrei Karejev selvittivät tuon kaksiminuuttisen. Helsinkiläisillä oli paikkansa ylivoimalla sekä vielä tuon jälkeenkin, mutta aina vain Karejev oli edessä.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi