Ilves korjasi potin vauhdikkaan illan jälkeen Kivikylän Areenalta

Lukko kärsi lauantaina Kivikylän Areenalla jälleen tappion, kun Ilves korjasi pisteet maalein 3-5 (0-2, 2-2, 1-1). Lukollakin oli riittävästi paikkoja tappaa ottelu, mutta Antti Lehtonen Ilves-maalilla kesti lähentelyt.

Avauserässä nähtiin kaksi osumaa ja niistä molemmista vastasi Ilves. Tamperelaisten viimeistelijöinä toimivat Eemeli Suomi ja Teemu Lepaus.

Lukko loi parhaat paikkansa päätytaisteluvoittojensa jälkeen, mutta ei edes vastakiekosta saatu laukaistua ohi Antti Lehtosen.

Jäähyjä ja maaleja

Toisessa erässä riittikin sitten tilastomerkintöjä, sillä ensinnäkin jäähyjä kahteenkymppiin vihellettiin peräti kuusi kaksiminuuttista ja niistä molemmat kärsivät kolme kappaletta.

Erää oli pelattu reilu kolme minuuttia, kun Mike Halmo vei tamperelaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Lukko ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, sillä Justin Danforth ja Arttu Ilomäki toivat maaleillaan raumalaiset maalin päähän. Parisen minuuttia ennen erätaukoa Ilves lisäsi kuitenkin johtoaan, kun Mike Floodin rannari b-pisteiden välistä yllätti Oskari Setäsen.

Ratkaisu tyhjiin

Kolmatta erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Lukko tuli uudelleen maalin päähän. Tällä kertaa osumasta vastasi Brandon DeFazio, joka pääsi b-pistealoituksen jälkeen tuikkaamaan kiekon maalin kulmalta Lehtosen selän taakse. Lukko painoi tuonkin jälkeen, mutta ei saanut millään enää tasoitusmaalia. Kertaalleen se tosin kävi vielä verkossa, mutta sillä kertaa osuma hylättiin korkean mailan vuoksi.

Lopullinen ratkaisu nähtiin 38 sekuntia ennen loppua, kun Arttu Ruotsalainen osui tyhjään raumalaismaaliin. Lukko jatkaa siis tämänkin illan jälkeen liigajumbona yhdellä pisteellä.

– Peli oli parempaa kuin Kuopiossa, mutta alku tänään oli kamala. Joukkueella on tällä hetkellä kokovartalokipsi, harjoituksissa kaikki toimii. Pari erää oli jo parempaa, mutta ei se silti vielä hyvää ollut. Meillä on paljon uuisa pelaajia, jotka ovat uuden tilanteen edessä. Tänään peli todella rikkonaista, joten osa pelaajista ei päässyt kunnon pelirytmiin, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

3.02 0-1 Eemeli Suomi (Joona Ikonen, Jarkko Parikka)
13.41 0-2 Teemu Lepaus (Joose Antonen, Juhani Tamminen)
23.16 0-3 Mike Halmo (Suomi, Arttu Ruotsalainen) yv
29.41 1-3 Justin Danforth (Andrew Gordon, Tarmo Reunanen) tv
33.07 2-3 Arttu Ilomäki (Jakub Krejcik, Brandon DeFazio) yv
37.42 2-4 Mike Flood (Halmo, Teemu Rautiainen)
46.15 3-4 DeFazio (Janne Keränen, Ilomäki) yv
59.22 3-5 Ruotsalainen tm

Torjunnat:

Oskari Setänen: 8+3+8 = 19
Antti Lehtonen: 4+9+13 = 26

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min ja Tarmo Reunanen sekä Brandon DeFazio 10 min
Ilves: 5×2 min

Yleisöä:

3 211

Kierroksen muut ottelut:

KooKoo – KalPa 2-1
SaiPa – Kärpät 1-0
Sport – TPS 2-3 ja
Ratkaisija: Zach Budish 64.18
Tappara – Pelicans 5-1
Ässät – JYP 1-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi