Ilveksen viimeinen ilta Hakametsässä päättyi kirvelevään tappioon

Marraskuun viimeinen perjantai oli iso ilta Ilvekselle, sillä tuolloin Tampereen tupsukorvat hyvästelivät legendaarisen Hakametsän jäähallin. Ottelu päättyi turkulaisvoittoon maalein 5-2 (2-1, 1-1, 2-0). TPS:n tehokkaimmat olivat kolmen pisteen miehet Mikael Pyyhtiä (1+2) ja Juuso Pärssinen (1+2)

Ottelua oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Juuso Pärssinen laukoi toisesta aallosta turkulaiset johtoon. Heti seuraavassa vaihdossa tapahtui taas, kun ensin Ilves kilautti kiekon Andrei Karejevin vartioiman maalin tolppaan ja sitten vastahyökkäyksestä Markus Nurmi tuplasi TPS:n johdon. Turkulaisten maalien välissä oli ainoastaan 33 sekuntia.

Vajaa kuusi minuuttia ennen avauserän loppua Santeri Virtanen huudatti loppuunmyytyä Hakametsää tuomalla Ilveksen peliin mukaan.

Pari maalia ja tolppa

Toista erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Karejev sai todistaa jo toistamiseen, että tolpat ovat todellakin maalivahdin parhaat kaverit. Erän viidennellä minuutilla Ilveksen Dominik Masinille tuomittiin kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta. Tuon alivoiman joukkue kuitenkin selvitti ja pääsipä sen aikana myös Matias Mäntykivi kertaalleen läpiajoon, mutta tuo yritys kilpistyi Karejevin suojuksiin.

Erän puolivälissä Joonas Oden ja Miro Nalli pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen ja sen päätteeksi Nalli napautti kiekon maalin kulmalta verkkoon. Tasoitusmaalia edelsi tilanne toisessa päässä, mutta Jonne Tammela ei onnistunut viimeistelyssään. Puolitoista minuuttia myöhemmin TPS siirtyi uudelleen johtoon, kun Aarne Intonen onnistui Mikael Pyyhtiän esityöstä.

Juuso Pärssinen syötöt liikaa Ilvekselle

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Pärssinen vapautti Pyyhtiän maalintekoon ja kiekko napsahtikin kaarelta takakulmaan. Tehopiste oli Pyyhtiälle jo illan kolmas (1+2). Ilves sai mahdollisuutensa kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Tammelalle vihellettiin kakkonen kampituksesta. mutta turkulaispuolustus ja Karejev kestivät.

Ottelun ratkaisu nähtiin kaksi minuuttia ennen loppua, kun Markus Nurmi laukoi keskialueelta kiekon tyhjään Ilves-maaliin. Näin Ilveksen viimeinen ilta Hakametsässä päättyi kirvelevään tappioon.

Maalit:

5.38 0-1 Juuso Pärssinen (Elmeri Eronen, Mikael Pyyhtiä)
6.11 0-2 Markus Nurmi
14.15 1-2 Santeri Virtanen (Antti Saarela)
29.53 2-2 Miro Nalli (Joonas Oden, Joni Ikonen)
31.16 2-3 Aarne Intonen (Pyyhtiä, Tyler Steenberger)
44.59 2-4 Pyyhtiä (Pärssinen, Johan Ivarsson)
58.02 2-5 Markus Nurmi (Pärssinen)

Torjunnat:

Vadim Zherenko: 14+9+2 = 25
Andrei Karejev: 8+9+6 = 23

Jäähyt:

Ilves: 3×2 min
TPS: 4×2 min

Yleisöä:

7 300 (loppuunmyyty)

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Kärpät 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
KalPa – Jukurit 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
SaiPa – Pelicans 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Ässät – Tappara 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)
JYP – Sport 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi