Ilveksen työpaikkailmoitus puhuttaa: Toimittajia ja kuvaajia ilman palkkaa

Sosiaalisessa mediassa on kuhissut lauantaista, kun Ilves julkaisi työpaikka ilmoituksen, se etsii mediatiimiinsä sekä toimittajia että kuvaajia, mutta palkkaa 5,6 miljoonan euron liikevaihdolla operoiva seura ei työstä maksa. Tiettyjä etuja Ilves pystyy kuitenkin tarjoamaan.

– Ymmärrän kyllä, miksi nuoret tarttuvat tällaisiin, koska nämä ovat paikkoja missä saavat kokemusta. Silti tämä arveluttaa, koska ihmisillä ei pitäisi teettää ilmaista työtä, kommentoi Urheilutoimittajain Liiton varapuheenjohtaja Asko Tanhuanpää.

Tanhuanpää myös jatkoi, että ei hyväksy, jos työhakemuksessa haetaan ilmaista työvoimaa.

– Onhan tuo silti rehellinen hakemus, kun asia kerrotaan suoraan, totesi Tanhuanpää.

Kausikortilla yhteisön jäseneksi

Joitain etuja Ilves mediatiimilleen tarjoaa, kuten kausikortit ja pääseehään tekijä Ilves-yhteisön jäseneksi. Silti töihin tulevien on sitouduttava kuin kenen tahansa työhön tulevan sekä kuvaajien on omistettava kuvauskalusto ja ohjelmistot. Toimittajiltakin pyydetään työnäytteitä, joka viitannee siihen, että haussa on jo kokemusta hankkineita toimittajia.

– Onhan tuo nuorelle toimittajaksi aikovaksi hyvä paikka harjoitella, mutta se pelko tässä on, että nämä yleistyvät enemmänkin. Lähinnä tämä koskee varmasti seuroja, Tanhuanpää lopetti huolestuneena.

Sportin Maailma yritti tavoitella Ilveksen edustajaa maanantaina kommentoimaan, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta emme ketään tavoittaneet.

Teksti: Joni Hilden ja Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi