Ilvekselle pronssit – Petri Kontiola jätti jäähyväiset liigajäille

Ilves Nokia Arenassa pelatussa pronssiottelussa HIFK:n maalein 3-2 (1-1, 1-0, 1-1). Näin Ilves nappasi liigapronssit jo toisena vuonna peräkkäin. Kontiolan lisäksi myös Jarno Koskiranta päätti uransa tähän otteluun.

Pronssiottelussa päättyi yksi merkittävä suomalainen kiekkoura, sillä Petri Kontiola pelasi torstaina Nokia Arenassa uransa viimeisen ottelun. Kontiola pelasi ensimmäisen liigaottelunsa 18.9.2003 Hakametsän jäähallissa, tuossa ottelussa Tappara kärsi tappion Lukolle maalein 3-4. Kontiola merkkautti 365 liigaottelussaan 273 (67+206) tehopistettä. 38-vuotias seinäjokinen pelasi KHL:ssä kaikkiaan 545 ottelua nakuttaen niissä 341 (120+221) tehopistettä. Kontiola pelasi seitsemissä MM-kisoissa pelaten niissä 64 ottelua ja noissa peleissä mies merkkautti itselleen 42 (17+25) pistettä. Mies puki Leijonapaidan myös kaksissa olympialaisissa ja niissä vyölle tuli 11 ottelua tehoin 3+8=11.

– On se kiva lopettaa voittoon, siis ihan kiva meininki. Nyt pakataan kamat. Oli nää ihan kivat 20 vuotta, paalutti Kontiola tuoreeltaan pelin jälkeen CMorella.

Ottelua oli pelattu kuusi minuuttia, kun Juha Jääskä voitti päätykamppailun ja toimitti kiekon maalin kulmalle, jonka jälkeen Iiro Pakarinen pelivälineen verkkoon. Tuon maalin myötä HIFK pääsi johtoon ensimmäistä kertaa ikinä Nokia Arenassa. Kuusi minuuttia myöhemmin Matias Mäntykivi kaivoi kiekon Tommi Tikan voittaman aloituksen jälkeen ja laukoi nopeasti kiekon Roope Taposen selän taakse.

– Olihan tuo tuollaista flow-lätkää, kun vastakkain oli kaksi pettynyttä jengiä. Tästä kuitenkin napataan voitto ja lähdetään lomille, paalutti Jääskä CMorella.

Toista erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Ilves siirtyi kuskin paikalle. Asialla oli sama duo kuin tamperelaisten avausmaalissakin, mutta vain päinvastoin. Mäntykivi nousi laidasta syöttäen toiseen aaltoon, jonka jälkeen Tommi Tikka laittoi ranteet lukkoon ja kiekon yläkulmaan.

– Tiukkaa ja tasaista vääntöä. Ihan hyvä vauhtikin on tänään ollut. Ihan tyytyväinen olen kauteeni, vaikka vähän harmittaa, kun finaali jäi haaveeksi, Mäntykivi kommentoi CMorella.

Kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Leevi Teissala toi komean yksilösuorituksensa päätteeksi HIFK:n uudelleen rinnalle. 11 minuuttia ennen täyttä aikaa Jarno Koskiranta, joka myös päätti liigauransa pronssiotteluun, toimitti hieman onnekkaasti kiekon HIFK:n maalille ja siellä Roope Taponen huitoi ohi kiekosta, mutta Santeri Virtanen puolestaan osui siihen ja näin Ilves oli jälleen kuskin paikalla. HIFK pääsi puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä ylivoimalle ja pääsi painamaan ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan. Tasoitusosumaa helsinkiläiset eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi, joten pronssit jäi Ilvekselle.

Maalit:

6.05 0-1 Iiro Pakarinen (Juha Jääskä, Einari Luhanka)
12.07 1-1 Matias Mäntykivi (Tommi Tikka)
26.39 2-1 Tikka (Mäntykivi, Jani Nyman)
41.26 2-2 Leevi Teissala (Ilari Melart, Otso Rantakari)
48.23 3-2 Santeri Virtanen (Jarno Koskiranta)

Torjunnat:

Marek Langhamer: 7+9+7 = 23
Roope Taponen: 10+8+3 = 21

Jäähyt:

Ilves: 7×2 min
HIFK: 5×2 min

Yleisöä:

8 044

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 31

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi