IIHF yrittää löytää uutta ajankohtaa naisten kisoille

Naisten jääkiekon MM-kisat Halifaxissa ja Trurossa peruutettiin vain muutamaa viikkoa ennen kisojen alkamispäivää. Peruutus johtui Nova Scotian provinssin koronatilanteesta, jonka vuoksi lupaa kisojen järjestämiselle ei tullut.

– Tämä on todella ikävä uutinen juuri muutamaa viikkoa ennen kuin kisojen piti alkaa. Me uskoimme vahvasti, että olisimme pystyneet järjestämään turvalliset kisat, IIHF:n puheenjohtaja René Fasel kommentoi IIHF:n tiedotteessa.

IIHF:llä on jo kokemusta kisojen järjestämisestä pandemian aikana, sillä vuodenvaihteessa Edmontonissa järjestettiin nuorten MM-kisat onnistuneesti.

Lopullista kisojen peruuttamista ei IIHF halua vielä tässä vaiheessa tehdä eikä myöskään kisojen järjestäjätaho Hockey Canada. Selvää on tällä hetkellä vain se, että kisat eivät ala Kanadassa 6. toukokuuta.

– Tämä ei tarkoita sitä, että meillä ei olisi naisten MM-kisoja tänä vuonna. Teemme kaikkemme, jotta voisimme siirtää kisat uuteen ajankohtaan ja pelata vielä tänä vuonna, Fasel toteaa.

Samoilla linjoilla on myös Hockey Canadan puheenjohtaja Tom Renney.

– Tutkimme kaikki mahdollisuudet, että voisimme järjestää kisat tulevina kuukausina, kun se on turvallista.

Naisten MM-kisat oli tarkoitus pelata Nova Scotiassa 6.-16. toukokuuta. Kisat jouduttiin peruuttamaan nyt toistamiseen, sillä sama kohtalo oli kisoilla myös viime vuonna. Edellisen kerran naisten MM-kisat on järjestetty huhtikuussa 2019 Espoossa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi