Hyvällä tapaa ilkeä kanadalaishyökkääjä Lukon haaviin

Rauman Lukko on tehnyt sopimuksen 29-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazion kanssa. Viime kaudella DeFazio edusti kiinalaista KHL-seura Kunlun Red Staria ja nyt allekirjoitettu sopimus raumalaisseuraan on mallia 1+1 vuotta.

Olemme analysoineet tarkoin, minkälaisia pelaajia meillä jo on ja minkälaisia pelaajia me tarvitsemme. Sen pohjalta valmennus, scout ja minä näemme joukkueen tarvitsevan juuri DeFazion kaltaista pelaajaa. Hän on hyökkäysalueella vahva, suoraviivainen ja hyvällä tavalla hieman ilkeä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo.

DeFazio on parhaimmillaan hyökkäysalueen hyökkäyspelissä. Voimapelaaja, joka on vahva kulmissa ja maalinedustalla, ja osaa pistää myös kiekkoa maaliin. Uskon, että hänen kaltaisensa vahva jässikkä tuo isoa hyötyä myös meidän ylivoimapeliimme.

Viime kaudella 188 senttinen ja 90 kiloinen hyökkääjä nakutti kiinalaisseurassa pelaamassaan 55 ottelussa 15 (10+5) tehopistettä.

Ennen Kiinan aikaa DeFazio pelasi kuuden kauden verran AHL:ssä. Tuona aikana otteluja vyölle kertyi 435 ja niissä tehoja kertyi 104 + 104 = 208. NHL:ssä mies on kantanut Vancouver Canucksin pelipaitaa kahdessa ottelussa.

Sahlstedtin kertoman mukaan DeFazion palkkaamisella Lukko ei paikkaa hyökkäyspään loukkaantumisia. Lukon hyökkäyksestähän ovat poissa sekä Ville Petman että Jere Friberg kolmisen viikkoa. Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen eivät myöskään ole tällä hetkellä pelikelpoisia. Puolustuspäähän loven tekee Simo-Pekka Riikolan poissaolo.

– Tällä nyt tehdyllä hankinnalla ei ole mitään tekemistä näiden loukkaantumisten kanssa. Kyseessä on joukkueen rakentamiseen tehdyn strategian mukainen hankinta. Olemme hakeneet tämän tyyppistä kaveria ja olemme tyytyväisiä, että löysimme nyt hakemamme, Sahlstedt sanoo.

Sahlstedt kertoo myös, että tämän hankinnan jälkeen Lukon joukkue on valmis kauteen 2018 – 19.

– Me tiedämme suurin pirtein milloin Friberg, Petman ja Riikola palaavat kokoonpanoon. Tukosen ja Vahalahden mahdollisista paluista emme vielä tiedä sen tarkemmin, joten heidän osaltaan tilannetta katsotaan rauhassa. Jos kaikki menee suunnitellusti, eikä mitään suurempia yllätyksiä tapahdu, niin me lähdemme tällä joukkueella Liiga-kauteen.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi