Huuhkajien unelma on taas lähempänä

Huuhkajat pesivät kasvonsa lauantaisen nöyryytyksen jälkeen. (Kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Huuhkajien EM-unelma on taas askeleen lähempänä, kun joukkue kaatoi tiistaina Turun Veritas-stadionilla Armenian maalein 3-0 (1-0). Teemu Pukki osui kahdesti.

Suomi loi ensimmäisen paikan kahdeksannella minuutilla, kun Jere Uronen keskitti vasemmalta maalille, mutta Teemu Pukki liukui ohi pallosta. Armenialla oli heti alkuminuuteilla vaarallinen vapaapotku, mutta sen Lukas Hradecky selvitti.

Huuhkajat onnistuivat maalinteossa reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Fredrik Jensen onnistui takatolpalta sijoittamaan pallon verkkoon. Tilanne avautui Jensenille, kun maalivahti Aram Airapetyan haroi tyhjää Lassi Lappalaisen kulmurin jälkeen.

– On tää upee hetki. Tänään paransimme peliämme huomattavasti lauantailta, totesi Jensen Viaplaylla.

Maalin jälkeenkin Suomi hallitsi luoden muutaman erinomaisen paikan. Kertaalleen Airapetyan onnistui torjumaan sellaisen lähes varman paikan maalin katolle.

– Olemme pelanneet tarkemmin kuin lauantaina. Hallinta pitää olla jatkossakin, totesi valmentaja Kari Martonen Viaplayn haastattelussa.

Pukki – Pohjanpalo -akseli toimi jälleen

Heti toisen neljävitosen alkuminuuteilla Huuhkajat loi useamman paikan, mutta ei Pukki eikä Jensen saanut palloa tilanteistaan verkkoon.

Reilu tunti oli pelattuna, kun Joel Pohjanpalo vapautti Pukin siten, että kotkalainen pääsi topparien välistä nokikkain Airapetanin kanssa. Pukki teki kauniin tsipin ja pallo oli verkossa. Pohjanpalo oli itse lähellä onnistumista 69. minuutilla, mutta miehen liuku takatolpalla ei osunut palloon.

Pyry Soiri syötti reilu viisi minuuttia ennen loppua vitosen alueelle, mutta tällä kertaa eivät Pohjanpalon askeleet sopineet ja niin kolmas maali jäi syntymättä. Hieman tuon jälkeen Pukki vapautui jälleen topparien välistä maalintekoon. Ratkaisu oli tälläkin kertaa pieni tsippi yli maalivahdin.

Huuhkajien voitto merkitsee sitä, että se arvokisaunelma on taas lähempänä. Parhaassa tapauksessa voitto Liechtensteinista riittää, mutta mikäli Bosnia-Hertsegovina nappaa lopuista peleistään täyden pistepotin, niin sitten Huuhkajilta vaaditaan ainakin piste Kreikalta.

– Iso hatunnosto pelaajille, kypsää pelaamista ja hienoja maaleja. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, summasi päävalmentaja Markku Kanerva.

Maalit:

31. 1-0 Fredrik Jensen
61. 2-0 Teemu Pukki (Joel Pohjanpalo)
88. 3-0 Pukki (Rasmus Schüller)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | Uronen, Väisänen, Toivio, Raitala | Lappalainen (61. Soiri), Kamara (87. Schüller), Kauko, Lod | Jensen (53. Pohjanpalo), Pukki

Armenia: Airapetyan | Hovhannisyan, Haroyan, Iskhanyan, Hambartsumyan | Hovsepyan, A. Grigoryan (72. Malakyan) | Adamyan, Ghazaryan (77. Babayan), Barseghyan (65. Özbiliz) | Karapetyan

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi