Huuhkajien puolustustaistelu ei ihan riittänyt

Huuhkajat jatkoi sunnuntaina karsintojaan tähtäimessään kesällä 2024 Saksassa pelattavat jalkapallon EM-kisat. Suomi puolusti raivokkaasti, mutta Tanska vei pisteet maalein 1-0 (0-0). Tanskan ainokaisen laukoi aivan ottelun loppuhetkillä Pierre-Emile Højbjerg.

– Tanska oli tänään parempi joukkue, mutta täytyy kiittää joukkueen taistelutahtoa ja puolustustaistelua. Pääsimme muutaman kerran vastaiskuihin eli lähellä oltiin. Katkerallta tämä tuntuu. No lokakuussa sitten Slovenia sitten vieraissa ja sitten täällä Kazakstan ja loppuunmyyty stadion, totesi päävalmentaja Markku Kanerva.

Suomi puolusti avauspuoliajalla hyvin, eikä Tanska päässyt kunnon maalipaikolle. Huuhkajille syntyi puolestaan muutama paikka vastahyökkäyksien seurauksina, mutta ratkaisut olisivat voineet olla parempia.

– Tilanteeseen voi olla aika tyytyväinen, mutta parantaa pitää. Muutama paikka saatiin, mutta ne ratkaisut jäi vähän piippuun, totesi valmentaja Mika Nurmela Yle Urheilulla.

Toista neljävitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Christian Eriksenin kierteinen vapaapotku reilusta kuudestatoista oli suuntautumassa aivan tolpan juureen, mutta Lukas Hradecky venyi aivan uskomattomaan torjuntaan. Tanska painoi jatkossakin, mutta Hradecky kesti, mutta liika oli liikaa ja niinpä 86. minuutilla Pierre-Emile Højbjergin laukaus reilusta kuudestatoista upposi takakulmaan.

– Päällimmäinen tunne tällä hetkellä on tosi iso pettymys. Meillä oli muutama sauma, mutta ei tällä kertaa, totesi Benjamin Källman Yle urheilulla.

Maali:

86. 0-1 Pierre-Emile Højbjerg (Joakim Mæhle)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | Niskanen (12. Uronen), Peltola, Ivanov, Hoskonen, Alho (63. Soiri) | Kamara, Schüller (63. Antman), Kairinen | Källman (84. Taylor), Pukki (63. Pohjanpalo)

Tanska: Schmeichel | Joakim Mæhle, Christensen, Andersen, R, Kristensen (82. V. Kristensen) | Højbjerg, Nørgård (75. Delaney) | Eriksen | Lindström (46. Højlund), Wind (67. Poulsen), Skov Olsen (82. Kjær)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi