Huuhkajille taistelutasapeli Kiovasta

MM-karsinta jatkui Suomen osalta sunnuntaina Kiovassa Ukrainaa vastaan. Ottelu päättyi Suomen hirveän taistelun tasapeliin maalein 1-1 (0-0).

– Nyt maistuu aika kivalta. Puolustuspeliin olen aika tyytyväinen, sillä Ukraina on kotonaan kova joukkue. Täytyy kiittää pelaajien työmoraalia. Hieman yllätti se, että millä ryhmityksellä Ukraina tänään tuli. Oli meillä muutama muukin hyvä paikka, sanaili päävalmentaja Markku Kanerva.

Huuhkajat tuli taas ryminällä peliin, sillä ensimmäiseen varttiin maalipaikkaan pääsivät sekä Teemu Pukki että Glen Kamara. Suomi joutui turvautumaan vaihtoon jo ennen 20 minuutin töyttymistä, sillä Albin Granlund sai pallon päähänsä sillä seurauksella, että pelaamisesta ei tullut mitään. Granlundin kentällä korvasi Nikolai Alho.

Ukrainalta ensimmäisen vaarallisen iskun teki Ruslan Malinovsky, joka laukoi kovaa vasurillaan vajaasta kahdestakympistä, mutta tuon Jesse Joronen poimi. Vajaa puolituntia oli pelattu, kun Oleksandr Zubkov puski voimalla, mutta yritys viuhui ohi.

Ensimmäisen neljävitosen loppuhetkillä Ukraina loi useamman vaarallisen paikan, mutta Suomen puolustus ja Joronen selvisivät niistä.

Teemu Pukki pelasti taas Huuhkajat

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata minuutin verran, kun Malinovsky pääsi kokeilemaan taas vasuriaan, mutta Joronen poimi 17 metristä lähteneen vaparin.

Ottelu oli edennyt 80. minuutille, kun Junior Moraes pääsi iskemään vitosen viivalta isännät johtoon. Maalin jälkeen Paulus Arajuuri oli kahdesti maalipaikassa, mutta molemmilla kerroilla pallo meni ohi.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Pukki pamautti pilkulta Huuhkajat tasoihin. Rankkarin aiheuttanut Vitali Mykolenko sai myös katsella punaista. Maali oli Pukin maajoukkueuran 30. eli Jari Litmanen on enää kahden maalin päässä.

– Jolle (Pohjanpalo) antoi hyvän syötön, en tiedä, että mitä se toppari siinä teki. Ei voi olla tyytyväinen siihen, että miten tänään pelattiin. Hetkittäin pelasimme hyvin. Tämä peli oli voitettavissa, mutta kyllä pisteeseen voi olla tyytyväinen, paalutti Pukki.

Maalit:

80. 1-0 Junior Moraes (Oleksandr Karavaev)
89. 1-1 Teemu Pukki (rp)

Kokoonpanot:

Ukraina: Bushchan |Sobol, Mykolenko, Matviienko, Zabarmyi | Zinchenko, Makarenko (79. Kovalenko), Malinovski, Karavaev | Yaremchuck (67. Junior Moraes), Zubkov (58. Marlos)

Suomi: Joronen | O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio, Granlund (17. Alho), Kauko (68. Pohjanpalo) | Kamara, Schüller (76. Taylor), Raitala (76. Hämäläinen) | Pukki, Lod

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 38

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi