Huippuvireinen Sebastian Aho oli liikaa myös Latvialle

Leijonat jatkoi ilotulitustaan Herningin sunnuntai-illassa, sillä Latvia kaatui numeroin 8-1 (3-0, 2-0, 3-1). Tälläkin kertaa joukkueen ykköstähti oli tehot 2+4 nakuttanut Sebastian Aho. Ahon saldo kahden pelin jälkeen on huima 4+6.

Sebastian Aho jatkoi nopeasti siitä mihin eilen Etelä-Koreaa vastaan, sillä digitaalit pysähtyivät aikaan 1.24, kun kiekko oli jo Kristers Gudlevskisin selän takana. Kuutisen minuuttia myöhemmin edellisen maalin syöttänyt Veli-Matti Savinainen ohjasi Miro Heiskasen viivavedon toistamiseen Latvian maaliin.

Leijonien kolmosketju Sakari Manninen, Antti Suomela ja Pekka Jormakka iski joukkueen kolmannen maalin. Suomela kiersi maalin takaa b-pisteelle ja laukoi kiekon kohti maalia ja jotenkin Gudlevskis pystyi sähläämään sen maaliin.

– Hienoa pelata, kun on rinnalla todellisia huippupelaajia, totesi Savinainen.

Aholle taas alivoimamaali

Toisen erän alkuun Leijonat jäähyili, kun ensin Juuso Riikola otti kahden minuutin jäähyn sekä melko pian perään Markus Nutivaara kaksi kertaa kaksiminuuttisen. Hommaa vaikeutti se, että Suomi joutui pelaamaan 53 sekuntia kahden miehen alivoimalla.

Tuo alivoima päättyi kuitenkin Suomen osalta onnellisesti Ahon tekemään alivoimamaaliin. Carolinan hyökkääjä sai latvialaispuolustajan syötön suoraan lapaansa ja parin potkun jälkeen mies harhautti Gudlevskisin. Maalin myötä Ahon saldo kisoissa 90 minuutin pelin jälkeen oli 4+3.

Leijonien viidennestä vastasi Savinainen, joka sai Teuvo Teräväiseltä maalin takaa hienon syötön ja siitä mies sitten tinttasi kovaa etukulmaan. Gudlevskis oli menossa jo toiseen suuntaan.

Maali-iloittelu jatkui

Kolmannen erän alku oli jo pelkkää pelaamista, mutta sitten Latvialle vihellettiin jäähy. Tuon kakkosen seurauksena verkko Gudlevskisin takana heilui jälleen. Maalista vastasi Teuvo Teräväinen. Minuutti ehdittiin pelata, kun Aho siirsi kiekon maalille ja sieltä Mikko Rantanen toimitti sen verkkoon.

Suomen kahdeksas oli maali olikin sitten jo melkoinen flipperimaali, sillä Teräväinen heitti kulmasta Gudlevskisin kilpeen ja siitä se jotenkin pomppi verkkoon. Savinainen oli tuossa tilanteessa aiheuttamassa myös hämminkiä latvialaismaalilla. Hetki tuosta ja Ville Husson nolla rikottiin. Latvialaismaalista vastasi Rihards Bukarts.

-Positiiviset fiilikset ja kakkoserän hyvä alivoimataistelu sekä hyvä maalivahtipeli. Tänään jouduimme taistelemaan jo enemmän myös puolustuspäässä, sanaili Lauri Marjamäki.

Leijonien urakka jatkuu tiistaina, kun vastaan asettuu Norja.

Maalit:

1.24 1-0 Sebastian Aho (Veli-Matti Savinainen)
7.44 2-0 Savinainen (Miro Heiskanen, Aho)
17.16 3-0 Antti Suomela
27.31 4-0 Aho av
34.49 5-0 Savinainen (Teuvo Teräväinen, Aho)
46.29 6-0 Teräväinen (Mikko Rantanen, Mikael Granlund) yv
47.28 7-0 Rantanen (Aho, Teräväinen) yv
51.10 8-0 Teräväinen (Markus Nutivaara, Aho)
51.38 8-1 Rihards Bukarts (Uvis Janis Balinskis)

Torjunnat:

Ville Husso: 3+9+6 = 18
Kristers Gudlevskis: 7+6+8 = 21

Jäähyt:

Suomi: 5×2 min
Latvia: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 172

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi