Huippuvireinen Kaapo Kähkönen nollasi HIFK:n

Lukko nollasi HIFK:n perjantaina jalkapallonumeroin 1-0 (0-0, 1-0, 0-0). Joukkueen ykköstähti oli ehdottomasti 33 kertaa torjunut huippuvireinen Kaapo Kähkönen. Nollapeli oli Kähköselle kuluvan kauden kolmas.

Avauserä oli melkoisen sekavaa kirkkoa eikä maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Pelillisesti erä oli helsinkiläisten, sillä Kaapo Kähkönen ehti kiekon tielle 12 kertaa, kun taas virkaveli Atte Engren selvisi neljällä.

HIFK joutui otteluun ilman nuorten MM-kisoihin matkannutta tähtipuolustaja Miro Heiskasta. Joukkueen takalinjoilta puuttui myös Ryan O’Connor ja Joe Finley.

HIFK painosti – Lukko iski

Toisen erän ja ehkäpä koko ottelun ensimmäinen todellinen huippupaikka osui erän kolmannelle minuutille, kun Teemu Ramstedt ja Toni Koivisto pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Tilanne päättyi kuitenki siihen, että Koiviston onetimer sujahti hieman ohi etuyläkulmasta.

Ottelun maalitili saatiin auki hieman ennen ottelun puoltaväliä Lukon pelatessa ylivoimalla. Maalista vastasi ruotsalaispuolustaja Johan Motin ja esityön tuohon teki parivaljakko Janne Niskala ja Chris VandeVelde.

Maalin jälkeen kumpikin pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisäosumia ei enää nähty. Torjunnat oli tässäkin erässä Kähkönen 12 ja Engren neljä.

Kähkönen oli liekeissä

Kolmas erä oli kovaa taistelua ja Kähkönen oli edelleen raumalaisjoukkueen tuki ja turva, sillä nuori mies oli suorastaan liekeissä Lukko-maalilla.

– Isoin arvo oli siinä, että kaikki huomasi tuon joukkueen taistelvan ja pistää parastaa. Emme todellakaan paina tällä hetkellä Suomen kovimmalla rosterilla. Tänään oli kuitenkin se hyvä, että meillä oli pitkä vapaa alla ja pystyimme painamaan osan kolmella ketjulla. HIFK oli tänään todella hyvä ja me olimme ekan erän vähän jaloissa. Tohon loppuun vielä kaveri sai ne pari hyvää tonttia. Meillä on edelleen ketjun verran pelaajia sivussa, mutta se kuuluu tähän lajiin. Ei meitä vielä kannata liputttaa mistään ulos, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

Helsinkiläisillä oli vielä muutama sekunti ennen loppua pari maukasta paikkaa, mutta nekin siis Kähkönen selvitti.

– Onnittelen Lukkoa ja Virran Peksiä voitosta. Tänään oli todella tiukka peli. Me puolustettiin tänään kyllä erinomaisesti ja pisteet olisi voinut lähteä mukaankin, mutta tuon verran jäi tänään vajaaksi. Oli tiukka ja rehti peli sekä tuomarit teki myös hommansa hienosti, jutusteli puolestaan HIFK-käskijä Ari-Pekka Selin.

Helsinkiläisiltä siis puuttui riveistään kolme puolustajaa, mutta se ei kuitenkaan näkynyt oikeastaan millään tavalla joukkueen puolustuksessa, sillä verran mallikkaasti joukkue pelasi

Maalit:

29.24 1-0 Johan Motin (Chris VandeVelde, Janne Niskala) yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 12+12+9 = 33
Atte Engren: 4+4+3 = 11

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
HIFK: 2×2 min

Yleisöä:

3 215

Kierroksen muut ottelut:

JYP – HPK 4-1
Ässät – Jukurit 3-2
Pelicans – Kärpät 3-1
Ilves – TPS 2-3 ja
ratkaisu: Ilkka Heikkinen 60.34
Sport – Tappara 4-0

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi