HPK nollasi tehottoman Lukon – Lucenius osui kahdesti

Lukko oli keskiviikkona HPK:n käsittelyssä tehoton. (kuva: Jouni Mikola)

HPK nollasi keskiviikkona Kivikylän Areenalla tehottoman Lukon 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Tässä otteluparissa nähtiin tällä kaudella vain vierasvoittoja.

Ensimmäinen erä oli raumalaisnäkökulmasta suorastaan kamala, mutta 14 kertaa kaksikymppisellä torjunut Lassi Lehtinen piti numerot siedettävinä. Erätauolle lähdettiin Kerhon 1-0 -johdossa. Hämeenlinnalaisten maalista vastasi Otto Paajanen, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä hyvän ylivoimakuvion päätteeksi mustan verkkoon.

Maalin jälkeen kumpikin joukkue pääsi vielä kertaalleen ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei siis nähty. Lähimpänä osumaa taisi olla Miro Ruokonen, joka pääsi alivoimalla nokikkain Lehtisen kanssa.

Niclas Lucenius osui kahdesti

Toisen erän nimi oli HPK:n Niclas Lucenius, joka niittasi kiekon kahdesti Lehtisen selän taakse. Luceniuksen osumat syntyivät erän toisella ja 18. minuutilla. Ensimmäiseen alustuksen teki Ruokonen, joka voitti päätykamppailun. Tuon kaksinkamppailun seurauksena hämeenlinnalaisen maila osui Jakub Krejcikin kasvoihin, ja sen seurauksena tsekki oli juuri ratkaisevan hetken poissa pelistä.

Lukkokin oli erässä ehkä hieman pirteämpi kuin ekalla kaksikymppisellä, mutta 10 kertaa torjunut Antti Karjalainen ei ollut yllätettävissä.

Lukon kiri jäi tuppeen

Kolmannessa erässä kumpikaan ei osunut ylivoimillaan, eikä myöskään tasavoimin. Lopputulos tiesi sitä, että tässä otteluparissa nähtiin vain vierasvoittoja.

Kerho iski vielä aivan ottelun lopussa kiekon neljännen kerran Lukon verkkoon, kun Robert Leino onnistui viimeistelyssä. Lukon kokoonpanossa oli keskiviikkona kolme pitkältä sairauslomalta palannutta miestä. Nuo kolme olivat Antti Saarela, Rony Ahonen ja Simo-Pekka Riikola.

Olimme hieman huonosti valmistautuneita voittopelin jälkeen. Maalivahti jäi tänään vähän liikaa yksin. Pitäisi olla nöyrä päivästä toiseen, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

10.55 0-1 Otto Paajanen (Teemu Turunen, Niclas Almari) yv
21.43 0-2 Niclas Lucenius (Miro Ruokonen)
37.09 0-3 Lucenius (Niklas Friman, Jere Innala)
59.39 0-4 Robert Leino (Arto Kaarakainen, Petteri Nikkilä)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 14+14+4 = 32

Antti Karjalainen: 8+10+18 = 36

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min

HPK: 4×2 min

Yleisöä:

3 402

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – HIFK 6-5 ja (0-1, 2-3, 3-1, 1-0)
Ratkaisija: Arttu Ruotsalainen 62.31
SaiPa – Jukurit 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Sport – Pelicans 4-7 (2-3, 1-2, 1-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi