HJK tuomitsee väkivallan – Vaatii parempaa yhteistyötä

Viime viikonloppuna HJK:n kannattajien pääsy Vaasaan estettiin 40 kilometriä ennen Vaasaa. Paluumatkalla HJK:n kannattajat olivat lehtitietojen mukaan käyttäytyneet huonosti Hämeenlinnassa. HJK tuomitsee tiedotteessaan jyrkästi väkivallan teot.

– HJK tuomitsee kaiken väkivallan ja jalkapallo-otteluiden ympärille pesiytyneen häiriökäyttäytymisen, ja seura tulee jatkamaan toimenpiteitä ja yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa tämän ehkäisemiseksi, HJK kertoi tiedotteessaan.

– Myös HJK:n kannattajien itsenäinen Klubipääty on lauantain tapahtumien jälkeen tuominnut kannanotossaan väkivallan eivätkä hyväksy sellaiseen syyllistynyttä jatkossa vieraspelimatkalleen.

HJK:lla on ollut selkeät säännöt viranomaisten ja kannattajien kanssa myös siitä, mitä seuraa jos käyttäytyy huonosti. Muun muassa viime kauden viimeisessä derbyssä kentälle tulleet kannattajat saivat porttikiellon kauden viimeisiin otteluihin.

Vierasotteluihin HJK toivoo selkeämpiä pelisääntöjä ja haluaa olla mukana keskusteluissa niin matkanjärjestäjien kuin ottelun järjestävän seuran ja viranomaisten välisissä keskusteluissa. Lauantain ottelun tapahtumien osalta Klubi on ollut yhteydessä kaikkiin osapuoliin.

– HJK toivoo, että faktatiedot vieraspelimatkojen tapahtumista annetaan jatkossa myös seuralle. Tämä erityisesti siksi, että HJK haluaa edistää suomalaista jalkapallokulttuuria, tiedotteessa kerrotaan.

HJK on huolissaan myös siitä, että tavalliset jalkapallokannattajat leimataan huligaaneiksi.

– Emme hyväksy, että tavalliset jalkapallon ystävät määritellään huligaaneiksi ja heitä kohdellaan huonosti, tiedotteessa sanotaan.

HJK:n mukaan tuollainen olisi ennaltaehkäistävissä etukäteen käytävällä avoimella keskustelulla ja yhteistyöllä kaikkien osapuolten kesken.

– HJK seurana on valmis vielä vahvemmin ponnistuksin auttamaan sekä viranomaistyötä että positiivista kannattajakulttuuria.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi