HIFK:n urheilujohtaja myöntää: Joukkueeseen etsitään vielä sentteriä

Helsingin IFK julkaisi tiistaina, että kanadalainen puolustaja Kyle Quincey liittyy joukkueen vahvuuteen. HIFK etsi riveihinsä All Around- pakkia ja Quincey täyttää tämän ruudun. Joukkue ei vielä ole valmis, vaan vielä etsitään uusia pelaajia punaiseen paitaan.

– Valmis joukkue ei ole ikinä, että siirtorajalle asti tulee elämään ja siihen vaikuttaa monet asiat, loukkaantumistilanteet ja ihan vajavuudet jollain kohti. Kyllä me tässä vahvistetaan vielä joukkuetta ennen kauden alkua, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi Sportin Maailmalle maanantaina.

Maanantaina Salmelainen kertoi, että joukkueeseen etsitään puolustajaa ja sentteriä. Puolustaja tuli nyt joukkueeseen sisään ja Salmelainen kertoi olevansa tiedotteessa tyytyväinen Quinceyn saamiseen, vaikka Quincey ei ollutkaan se ensimmäinen vaihtoehto.

– Paljon pelaajia tässä on ollut tarjolla ja ollaan hävitty joitain kamppailuja, Salmelainen myönsi.

Puolustajataistossa HIFK voitti nyt taistelun Quinceysta ja pelaajana kanadalainen on kovan luokan vahvistus suomalaiseen Liigaan. Viime kaudella Quincey pelasi Minnesota Wildissa, mutta mies on uransa aikana ehtinyt edustamaan myös viittä muuta NHL-seuraa.

– Oikeata pelaajaa etsittiin pitkään ja odotus kannatti, sillä saamme todella kovan tason monipuolisen puolustajan, joka jaksaa isoja peliminuutteja ja on pelannut urallaan 600 ottelua maailman parhaassa sarjassa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin iloitsi seuran tiedotteessa.

Quinceyllä vahvistettu HIFK aloittaa urakkansa CHL:ssä perjantaina, kun joukkue kohtaa Puolassa GKS Tychya vastaan. Viime vuonna HIFK lensi ulos CHL:stä jo alkupelien jälkeen, mutta tänä vuonna helsinkiläiset lähtevät otteluihin hieman erilaisesta tilanteesta.

– Lähtökohdat ovat tietenkin paremmat. Meillä on runkoa saatu säilytettyä viime kaudesta, että tietävät pelin ja valmentajat ovat päässeet kiinni siihen, että ovat pystyneet viemään uusille jätkille läpi sitä, miten pelataan. Fyysisesti kundit on paremmassa kunnossa nyt kuin viime kaudella, niin lähtökohdat on hyvät, Salmelainen totesi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi