Ruslan Ishakov ratkaisi TPS:lle jatkoerässä

TPS onnistui ryöstöretkellään Nordenskiöldinkadulla ja voitti HIFK:n toisessa välieräottelussa maalein 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0). Sankariksi nousi jatkoerämaalin tehnyt Ruslan Ishakov.

Avauserässä nähtiin kolme osumaa ja niistä HIFK teki kaksi. Stadilaisten osumista vastasivat Juha Jääskä ja Jere Sallinen. TPS:n maalista vastasi Josh Kestner.

Jääskä vei HIFK:n johtoon, kun vajaa viisi minuuttia oli pelattu, mutta Kestner laittoi homman tasoihin vain 12 sekuntia myöhemmin.

TPS tuli päälle kuin yleinen syyttäjä

Toisessa erässä painoi hurjalla sykkeellä, mutta ilman tulosta. Joukkue koki myös takaisku, kun Kestner horjahti jään pintaan saaden osuman, jonka seurauksena mies poistui ainakin sillä hetkellä pukukopin puolelle.

– Tuo sitä peliä, millä me voimme voittaa näitä pelejä. Eilen olimme vähän jaloissa, totesi TPS-puolustaja Ruben Rafkin CMoren haastattelussa.

Kolmas erä jatkui samoissa ja pääsipä TPS vielä ylivoimallekin, kun erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Turkulaisjoukkue sai myös hyviä uutisia, sillä Kestner palasi peliin, mutta Oliver Bohm joutui jättämään kentän .

Jäähy oli jo lähellä päättymistään, kun Ville Lajunen täräytti todellisella pommilla turkulaiset tasoihin. Älykiekkodata sai tuolle laukaukselle nopeudeksi huimat 161 kilometriä. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty vaikka paikkoja oli. Varsinkin TPS:n kaksikko Lauri Pajuniemi ja Juuso Pärssinen loivat useamman paikan.

– Siitä lähdetään, että jatkoerässä pidetään samaa vauhtia, ei sitä kannata enää lähteä peruuttelemaan, totesi Lajunen.

Jatkoerää oli pelattu reilu minuutti ja siinä vaiheessa molemmilla oli sellaiset 100 000 euron paikat laittaa homma pakettiin, mutta ei kun ei. Minuutti tuosta ja Ruslan Ishakov teki sen ratkaisumaalin. Näin TPS teki ryöstön ja tasoitti ottelusarjan.

– Tiukkaa ja tasaista vääntöä. Tänään pääsimme paremmin ytimeen kuin eilen. Eilen taisi olla nuorella joukkueella vähän vielä jännitystä, totesi TPS-luotsi Raimo Helminen.

Maalit:

4.46 1-0 Juha Jääskä (Jesse Saarinen)
4.58 1-1 Josh Kestner (Ruslan Ishakov, Markus Nurmi)
11.07 2-1 Jere Sallinen (Henrik Borgström, Joonas Lyytinen)
46.07 2-2 Ville Lajunen (Pärssinen, Nurmi) yv
62.14 2-3 Ishakov (Henrik Larsson)

Torjunnat:

Frans Tuohimaa: 7+8+10+1 = 26
Karri Rämö: 7+5+7+1 = 20

Jäähyt:

HIFK: 5×2 min
TPS: 1×2 min


Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi