HIFK väänsi Lukon siltaan – Ilves parempi Ässiä

Lukon ja HIFK:n taisto jatkui keskiviikkona Kivikylän Areenassa.

Lukko kärsi HIFK:lle jo kolmannen tappion numeroin 3-5 (1-3, 0-0, 2-2). Näin helsinkiläiset johtaa ottelusarjaa jo 3-0. Ilves voitti Ässät maalein 4-1. KalPa laittoi puolestaan Kuopiossa sarjan tasoihin voittamalla Pelicansin maalein 3-2.

– Hyvä lähtö peliin ja momemtum oli siinä meille, mutta kaveri pääsi iskemään. Saatiin sentään kolme maalia, sanaili Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Raumalla oli ottelua pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun Matthew Abt laukoi siniviivalta ja Antti Saarela sai mailansa väliin. Näin Lukko oli siirtynyt ottelusarjassa ensimmäistä kertaa johtoon. Otto Paajanen laukoi 11 ja puolen minuutin pelin jälkeen yläkaarelta kiekon ja tarkasti Artjom Zagidulinin selän taakse. Pari minuuttia myöhemmin Sebastian Dyk vei HIFK:n johtoon ylivoimalla. Minuutti tuosta ja Kristian Vesalainen vei helsinkiläiset jo kahden maalin karkumatkalle. Zagidulinille, jonka taakse upposi neljästä laukauksesta kolme, myös riitti tuossa vaiheessa ja maalille vaihdettiin Samuel Jukuri. Näin Jukuri sain play offs -tulikasteen. Iiro Pakarinen löi ottelulle sen viimeisen niitin ylivoimalla ajassa 49.24. Lukko sai hieman lohtua, kun Jere Karjalainen pääsi nokikkain Roope Taposen kanssa alivoimalla ajassa 52.55. Pakarinen iski saman jäähyn aikana HIFK:n viidennen maalin 53.59. Lukko tuli kolme minuuttia ennen loppua kahden maalin päähän, kun Karjalainen runnoi maalin kulmalta kiekon sisään.

– Lukko tuli alussa hurjasti päälle ja olimme vähän kankeina. Saimme sitten onneksi erän loppupuolella maaleja. Erikoistilanteet oli meillä tänään hyviä. Avainsanoja oli myös nöyryys ja maltti, paalutti HIFK-käskijä Ville Peltonen.

Ilveksen tuli jo tyrmäysisku avauserässä
4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
Voitot: 2-1

Tampereella Joona Ikonen vei Ilveksen johtoon noin viiden minuutin pelin jälkeen. Jyrki Jokipakka tuplasi tamperelaisten johdon kolme ja puoli minuuttia ennen erätaukoa. Minuutti edellisestä ja Filip Westerlund niittasi Ilvekselle jo kolmannen osuman. Toista erää oli pelattu 15 minuuttia, kun Jesse Joensuu onnistui rikkomaan Ässien kuparisen. Joona Ikonen iski sen viimeisen niitin ajassa 55.24.

Kuopiossa tiukkaa
3-2 (1-0, 0-2, 2-0)
Voitot: 2-2

Kuopiossa oli pelattu kuutisen minuuttia, kun KalPan Benjamin Korhonen avasi ottelun maalihanat. Toisen erän 14. minuutilla Lars Bryggman laukoi lahtelaiset tasoihin. Erää oli jäljellä 15 sekuntia, kun IIkka Kangasniemi vei Pelicansin johtoon. Colby Sissons toi KalPan tasoihin kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla. Erän 16. minuutilla Matyas Kantner vei kuopiolaiset uudelleen johtoon.

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi